Marco van Ginkel maakt 'comeback' bij PSV, middenvelder tekent voor 2 jaar - Omroep Brabant

Marco van Ginkel maakt 'comeback' bij PSV, middenvelder tekent voor 2 jaar

18 juni om 16:02 • Aangepast 19 juni om 15:18
Marco van Ginkel (l) en John de Jong (foto: PSV).
Marco van Ginkel (l) en John de Jong (foto: PSV).
Marco van Ginkel heeft een tweejarig contract getekend bij PSV. Dat meldt de Eindhovense club vrijdagmiddag. “Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat ik me thuisvoel bij PSV”, zei de voetballer nadat hij zijn handtekening onder het PSV-contract had gezet.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Vorig seizoen speelde de middenvelder op huurbasis voor PSV, maar een langdurige knieblessure speelde hem nog altijd parten. Zijn contract bij Chelsea liep af.

"Ik ben ervan overtuigd dat ik van toegevoegde waarde ga zijn voor deze mooie club", zegt de geboren Amersfoorter. "PSV is altijd goed voor mij geweest. De club heeft me geholpen tijdens mijn herstel en het contact tussen mij en PSV was ook in tijden dat ik hier niet speelde altijd hecht."

Wachten op privacy instellingen...

Vijf keer in vijf jaar
De 28-jarige voetballer keert voor de vijfde keer in vijf jaar tijd terug bij PSV. Vier keer eerder speelde hij op huurbasis voor de Eindhovenaren.

“Wij wilden Marco graag definitief vastleggen en Marco sprak al tijdens het afgelopen seizoen uit bij PSV te willen blijven. Nadat Chelsea de optie tot verlenging van Marco’s contract niet lichtte, zijn we snel met elkaar om tafel gegaan”, zegt technisch manager John de Jong.

Eerste training
Op vrijdag 25 juni zal Van Ginkel aansluiten bij de eerste training van PSV voor het nieuwe seizoen. Over iets meer dan een maand speelt PSV in de tweede voorronde van de Champions League tegen het Turkse Galatasaray.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...