Video

Zwemverbod in Beekse Bergen ingetrokken na grote brand

18 juni 2021 om 19:52 • Aangepast 19 juni 2021 om 19:27
nl
Het zwemverbod bij de Beekse Bergen is afgezwakt. Voor de strandjes aan de zuidzijde van het Victoriameer, waar eerder deze week een grote brand woedde, geldt nu een negatief zwemadvies. Dat betekent dat zwemmen niet verboden is, maar wel wordt afgeraden.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Het gebouw waar de brand woedde staat aan de zwemplas. Met de vele liters bluswater zijn er zichtbare en onzichtbare stoffen aan de zuidkant van de plas in het water terechtgekomen, waarschuwde de provincie eerder deze week.

Nieuwe tests
Donderdag werd besloten zwemmen in het gedeelte aan de zuidkant daarom te verbieden. Een dag later is dat dus teruggedraaid. Uit nieuwe tests van de omgevingsdienst blijkt dat de vervuiling minder ernstig is dan eerst werd gedacht.

Door de stroming in de zwemplas kunnen de vervuilende stoffen mogelijk ook in de zwemzone bij Speelland terechtkomen, aan de noordzijde. Ook daar geldt nog een negatief zwemadvies.

De brand in de Beekse Bergen brak woensdagmorgen uit. Het restaurant, de snackbar, de supermarkt en het zwembad zijn verloren gegaan.

Beelden van de ravage:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.