Huis van Maurice Steijn bewaakt na dreigende signalen van NAC-supporters - Omroep Brabant

Huis van Maurice Steijn bewaakt na dreigende signalen van NAC-supporters

18 juni om 21:00 • Aangepast 21 juni om 11:20
NAC-Maurice Steijn ligt onder vuur in Breda.
NAC-Maurice Steijn ligt onder vuur in Breda.
Op advies van het Openbaar Ministerie wordt het huis van NAC-trainer Maurice Steijn sinds kort bewaakt. Dit melden bronnen aan Omroep Brabant. De kinderen van Steijn slapen een tijdje niet thuis.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Die maatregelen zijn genomen omdat er signalen zijn dat boze NAC-supporters met verkeerde intenties de coach willen bezoeken. Maurice Steijn was bij de Bredase club in een machtsstrijd verwikkeld met technisch directeur Ton Lokhoff, tot die afgelopen woensdag opstapte.

Voetbalclub NAC staat weer eens in brand. En flink ook. Sinds de komst van Lokhoff in april is het mis gegaan. Het clubicoon en trainer Maurice Steijn kunnen niet samen door één deur en beide heren werkten elkaar tegen in plaats van samen. Dieptepunt in de zoveelste NAC-soap was dan ook het opstappen van Lokhoff afgelopen woensdag. Zowel Lokhoff als Steijn heeft daar in de media nog niet op gereageerd.

Boze supporters
Het opstappen van Lokhoff heeft een groot deel van de NAC-supporters boos gemaakt en diens vertrek verwijten zij onder meer coach Maurice Steijn. Dat gaat er vooral online af en toe stevig aan toe.

Daarnaast zijn er door de supporters 'gepaste' acties aangekondigd als de coach niet voor zaterdag 23.59 uur wordt ontslagen. Voor het Openbaar Ministerie reden genoeg om het huis van de trainer van NAC te bewaken. Of er ook sprake is van directe bedreigingen aan het adres van Steijn of NAC is niet duidelijk.

Op internet krijgen ook de Raad van Commissarissen en directeur Manders er al dagen flink van langs. Het is niet duidelijk of ook zij extra beveiliging krijgen. Steijn was niet bereikbaar voor commentaar.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...