Geen onderzoek naar bedreiging NAC-coach Maurice Steijn: 'Niet strafbaar' - Omroep Brabant

Geen onderzoek naar bedreiging NAC-coach Maurice Steijn: 'Niet strafbaar'

24 juni om 12:41 • Aangepast 25 juni om 12:37
Maurice Steijn
Maurice Steijn
De politie begint geen onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van de opgestapte NAC-trainer Maurice Steijn. Een politiewoordvoerder laat weten dat de bedreigingen niet strafbaar zijn.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

"Het is voor ons niet nodig geweest een onderzoek te starten omdat er, voor zover wij weten, geen strafbare bedreigingen zijn gepleegd", legt de politiewoordvoerder uit.

Steijn stapte op vanwege de bedreigingen die supporters uitten richting hem en zijn gezin. Hij noemde dit onacceptabel. Dat er geen onderzoek wordt ingesteld, doet volgens de politiewoordvoerder niets af aan het feit dat het Steijn zich bedreigd voelde. "Bepaalde uitingen kunnen bedreigend zijn overgekomen. Dat is een gevoel van degene die de boodschap krijgt."

Ultimatum
Vier supportersgroepen van NAC publiceerden zes dagen geleden een verklaring met ultimatum. Zij eisten dat voor zaterdag 23.59 uur trainer Maurice Steijn zou worden ontslagen. Anders zouden er 'gepaste' acties volgen.

De schrijvers stellen dat ze met 'gepaste' acties ludieke acties bedoelden. Maar dat werd door de bestuurders in het Rat Verlegh Stadion volledig anders geïnterpreteerd. Aandeelhouders, commissarissen en directeur Mattijs Manders zagen het als een vorm van chantage en bedreiging.

Grootaandeelhouders
Steijn leidde de club dit voetbalseizoen nog knap naar de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De eindstrijd tegen NEC ging in eigen stadion echter verloren. Vervolgens braken rellen uit rond het Rat Verlegh Stadion.

Ook daarna bleef het onrustig bij NAC: technisch directeur en clubicoon Ton Lokhoff maakte bekend NAC te verlaten en na het opstappen van Maurice Steijn besloten drie grootaandeelhouders hun aandelen te verkopen.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...