Toch geen boete voor Bossche horeca die massaal sluitingstijd overtrad

24 juni 2021 om 15:30 • Aangepast 25 juni 2021 om 15:26
nl
De horecazaken in de Korte Putstraat die vrijdagavond de verplichte sluitingstijd overtraden, krijgen toch geen boete. Dat heeft justitie besloten.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Driekwart van de horecazaken in de Korte Putstraat in Den Bosch werd vrijdagavond op de bon geslingerd. De eigenaren kregen het niet voor elkaar alle gasten om tien uur te laten vertrekken. Daarmee overtraden ze de coronamaatregelen, omdat er nog aangepaste sluitingstijden gelden.

Vanaf komende zaterdag mogen de horeca-ondernemers hun zaken weer net zolang openhouden als voor de coronacrisis. Dat op de valreep nog zo hard werd opgetreden door de politie, wekte hun boosheid.

Geen aanstalten
Volgens politie en burgemeester maakten agenten vrijdagavond hun vaste surveillanceronde door het centrum. Toen ze zagen dat op meerdere terrassen in de Korte Putstraat om tien uur nog geen aanstalten werd gemaakt om gasten te laten vertrekken, grepen ze in.

Woordvoerder van justitie Bart Vaessen: “Een waarschuwing is meer op zijn plaats. Volgende week worden de maatregelen opgeheven. Het is een moeilijke tijd voor horeca-ondernemers, dus die willen we ook niet teveel dwars zitten. Het was net na tien uur en niet midden in de nacht. Daarom is een boete niet aan de orde, vinden wij. Bij een volgende overtreding zullen we overigens wel boetes uitschrijven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.