NAC-rellen: opnieuw raddraaier opgepakt na herkenbare beelden - Omroep Brabant

NAC-rellen: opnieuw raddraaier opgepakt na herkenbare beelden

25 juni 2021 om 16:22 • Aangepast 28 juni 2021 om 09:45
nl
Ongeregeldheden na de wedstrijd NAC-NEC
Ongeregeldheden na de wedstrijd NAC-NEC
De politie heeft donderdagavond opnieuw een relschopper opgepakt vanwege de ongeregeldheden na de wedstrijd NAC tegen NEC in mei. Dat meldt de politie vrijdagmiddag. Het gaat om een 24-jarige man uit Breda. De man is herkend op beelden die de politie eerder deze week vrijgaf.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant toonde maandagavond beelden waarbij rellende NAC-supporters herkenbaar in beeld kwamen. Ook woensdag werd iemand opgepakt. Afgelopen donderdagmiddag meldde nog een verdachte zich vrijwillig bij de politie naar aanleiding van vrijgegeven beelden.

De ongeregeldheden waren op zondag 23 mei. Agenten werden bekogeld met vuurwerk, stenen en glas. Op beelden van de politiehelikopter is volgens de politie te zien hoe er stoeptegels uit de grond worden gehaald, kapot worden gegooid en hoe de brokstukken vervolgens naar de ME worden gegooid. Eén agent liep een botbreuk in zijn hand op.

In totaal zijn er na de ongeregeldheden al zeker 22 aanhoudingen verricht. Zes supporters werden op de dag zelf opgepakt. Dertien anderen werden later herkend of hebben zichzelf op het bureau gemeld. En nu dus weer drie naar aanleiding van de beelden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.