Video

Deze kermissen gaan 2 juli van start

2 juli 2021 om 09:49 • Aangepast 5 juli 2021 om 10:08
nl
In acht plaatsen in Brabant gaat vrijdag de kermis van start na een lange pauze door lockdowns. Vanwege de coronamaatregelen was het nog spannend of het kermisseizoen inderdaad kon beginnen in juli, maar deze vrijdag beginnen Bergen op Zoom, Best, Beugen, Eersel, Etten-Leur, Kaatsheuvel, Moergestel en Vinkel als eerste met de kermis. Vanaf zaterdag is het ook kermis in Neerkant, Vught en Hooge Mierde.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Bezoekers moeten wel voldoende afstand houden van elkaar en grote drukte moet worden voorkomen. Toch geldt er voor de meeste kermissen geen maximumaantal bezoekers. In Etten-Leur worden de bezoekers wel geteld. Daarnaast zijn er op alle kermissen maatregelen genomen om afstand te houden, zoals het instellen van looproutes.

Op dit kaartje kun je zien welke kermissen er wel of niet door kunnen gaan deze zomer. Nog niet van alle kermissen is dit bekend.

Wachten op privacy instellingen...

Voor een aantal kermissen komt de versoepeldatum van 1 juli net te laat. In bijvoorbeeld Hoogeloon, Someren-Eind en Soerendonk had eind juni een kermis moeten staan, maar dat kon nog niet. Net als in Boxmeer, waar de kermis van 25 tot 29 juni gehouden had moeten worden. Die gemeente gaat wel nog kijken of er later in het seizoen nog een mogelijkheid is om de kermis in te halen.

In Bergen op Zoom werd deze week hard gewerkt aan de opbouw van de kermis. Kermisexploitant Frank Vale kan zijn geluk niet op. Want voor het eerst worden attracties niet opgebouwd in het stadspark, maar aan de Boulevard. Het terrein ligt op een steenworp afstand van de Calandweg, de thuisbasis van een groot aantal bekende Bergse kermisfamilies.

Omroep Brabant nam woensdag een kijkje bij de opbouw van de kermis in Bergen op Zoom:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!