Goedkoopste huis van Eindhoven in de verkoop, maar niemand wil het hebben

13 juli 2021 om 17:57 • Aangepast 14 juli 2021 om 10:23
nl
Het goedkoopste huis van Eindhoven van dit moment heeft vier muren en er zit een dak bovenop, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Toch moest het huis in de zeer gewilde stad minimaal 200.000 euro opleveren. Een makelaarskantoor in Eindhoven wilde het eens over een andere boeg gooien en plaatste het goedkoopste huis op een online biedingssite.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

De tussenwoning in het stadsdeel Gestel is gebouwd in 1947 en heeft een woonoppervlak van 69 vierkante meter. Het huis telt drie slaapkamers en een redelijke tuin, maar er is geen centrale verwarming. "Deze kluswoning heeft wat liefde nodig om er weer een leuke en sfeervolle woning van te maken", vertelt Debbie Mels van Lommers Makelaars.

De woonkamer (foto: Debbie Mels Lommers Makelaars)
De woonkamer (foto: Debbie Mels Lommers Makelaars)

Klokslag half vijf gingen de digitale poorten dinsdag open. Als een stel hyena's azen de potentiële kopers op die ene prooi. Afwachtend, stil toekijkend en verscholen achter hun laptop wachten ze rustig het moment af dat ze toe kunnen slaan. Ze hebben slechts een half uur, met in de wetenschap dat er waarschijnlijk meerdere kapers op de kust zijn. Maar ze lijken vandaag niet zoveel trek te hebben.

''Dit is wel echt een tegenvaller.''

Minuten gaan er voorbij, zonder dat een van hen zich ook maar iets verroert. Wie zou er toeslaan? Is het de starter met de kleine beurs of de grote investeerder die er snel meer geld van wil maken? Maar met nog een paar minuten op de klok verandert die gedachte in: zou er überhaupt nog iemand met een bod komen? Nog een paar seconden te gaan. Eén bod zou een sneeuwbaleffect aan nieuwe biedingen kunnen veroorzaken en een verlenging van de veiling.

De keuken (foto: Debbie Mels Lommers Makelaars)
De keuken (foto: Debbie Mels Lommers Makelaars)

Het blijft stil. Muisstil. De starter met de kleine beurs of de kapitaalkrachtige investeerder lijkt geen interesse te hebben in dit hapje. "Dit is wel echt een tegenvaller." De makelaar kan slechts raden naar de oorzaak. ''Misschien was het een combinatie van het type huis, de staat waarin het verkeert en de prijs.''

De makelaar gaat het huis nu op een andere manier proberen te verkopen. ''Blijkbaar is een online open bieding nog niet ingeburgerd en moeten we terug naar de oude manier van verkopen.'' De makelaardij gaat nu elke geinteresseerde één voor één uitnodigen en vragen om een 'ouderwets' bod uit te brengen.

De achtertuin (foto: Debbie Mels Lommers Makelaars)
De achtertuin (foto: Debbie Mels Lommers Makelaars)

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.