Video

Gezin moest uit brandend huis vluchten: zoon opgepakt voor poging tot moord

13 juli 2021 om 10:59 • Aangepast 14 juli 2021 om 10:54
nl
Een man van 19 wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar oktober brand heeft gesticht in het huis in Schijndel waar hij woonde met zijn ouders en twee zussen. De bewoners ontsnapten op het nippertje aan de dood. De zoon wordt vervolgd wegens poging tot moord en meervoudige brandstichting. Justitie houdt er dus rekening mee dat hij zijn ouders en zussen bewust om het leven heeft willen brengen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Alle bewoners liepen bij de vuurzee lichte tot zware brandwonden op. De nu aangehouden man moest zelf worden opgenomen in het Radboud UMC in Nijmegen. Hij werd vorige week vrijdag aangehouden nadat hij op het politiebureau een verklaring had afgelegd. Ook het huis van de buren liep door de brand schade op.

'Brandbare stoffen'
De woningbrand ontstond in de vroege ochtend van woensdag 14 oktober 2020. Het huis brandde vrijwel geheel uit. Op verzoek van de verzekeringsmaatschappij heeft een brandexpert daarna onderzoek uitgevoerd en hieruit kwamen vermoedens naar voren van brandstichting. Er zou onder meer gebruik zijn gemaakt van brandbare stoffen. De politie begon daarop een uitgebreid onderzoek naar de brand en dat leidde tot de aanhouding van de 19-jarige zoon van het gezin.

De rechter bepaalde maandag dat de man nog zeker twee weken langer vast blijft zitten. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de vragen waarom en op welk tijdstip de brand is gesticht. Hiervoor zal nog een aantal getuigen worden gehoord.

Beelden van het huis na de brand:

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!