Video

Man vervolgd voor aanrijding waarbij agent Jeroen (28) om het leven kwam

14 juli 2021 om 10:08 • Aangepast 21 juli 2021 om 12:14
nl
Justitie heeft besloten een 36-jarige man uit Helmond te vervolgen voor een dodelijke aanrijding in oktober op de A270 in Nuenen. Bij dit ongeluk kwam de 28-jarige politieman Jeroen Leuwerink uit Asten om het leven.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Op zaterdagavond 24 oktober zag agent Jeroen met een collega even voor elf uur een aangereden das liggen op de A270. Ze parkeerden hun auto daarom op de rechterrijstrook, met signaalverlichting aan, om het dier vervolgens langs de kant van de weg te leggen.

Kort daarna werd de politieman aangereden door de bestuurder van een Seat, die de politieauto van achteren raakte. Zijn collega stond op dat moment voor de auto. Zij werd door de voorwaarts gedrukte politieauto aangereden en raakte hierbij gewond.

Bestuurder onvoldoende aan het opletten
Uit onderzoek blijkt dat de bestuurder van de Seat gedurende lange tijd onvoldoende aan het opletten is geweest. De Helmonder heeft de stilstaande politieauto daardoor te laat opgemerkt.

De nabestaanden en collega’s van de politieagent zijn op de hoogte gebracht van het besluit om de 36-jarige man te vervolgen. Een zittingsdatum is nog niet bekend.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.