Video

Indrukwekkende erehaag voor agent Jeroen (28) die om het leven kwam bij ongeluk

2 november 2020 om 13:22 • Aangepast 3 november 2020 om 10:39
nl
Tientallen agenten hebben maandagmiddag afscheid genomen van hun collega Jeroen Leuwerink uit Asten. Met een indrukwekkende erehaag brachten zij een laatste groet aan hun collega. De 28-jarige agent kwam om het leven bij een noodlottig ongeval op de A270 bij Nuenen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Jeroen werd thuis door collega’s naar buiten gedragen en in de rouwauto geplaatst. Motoragenten begeleidden de rouwstoet over een route van ongeveer veertig kilometer, langs plekken die voor hem belangrijk waren. Langs de weg stonden 22 politievoertuigen. Agenten in uniform brachten hem bij het passeren een laatste groet.

Rond één uur begon de ceremonie bij het uitvaartcentrum aan de Antony Fokkerweg in Eindhoven. Zo’n vijftig agenten vormden daar een erehaag. Dit zijn allemaal agenten die betrokken waren bij het ongeval, of die dicht bij Jeroen staan. Vanwege de coronaregels was een grotere erehaag niet mogelijk.

De nabestaanden van Jeroen kozen voor een uitvaart met ‘volledige korpseer’. Dit kan wanneer een agent overlijdt tijdens het uitoefenen van zijn functie. Dat wil zeggen dat de politie de volledige uitvaart verzorgt.

Zo zijn de kistdragers in politie-uniform en hangen landelijk de vlaggen halfstok op politiebureaus. De korpschef en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid waren aanwezig bij de uitvaart. Agenten konden alles overigens via een livestream thuis volgen.

Motoragenten begeleiden de stoet (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
Motoragenten begeleiden de stoet (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
Collega's van Jeroen droegen de kist (foto: Raymond Merkx).
Collega's van Jeroen droegen de kist (foto: Raymond Merkx).

Aangereden op de A270
De omgekomen agent wilde op de A270 bij Nuenen een aangereden dier van de weg halen. Hij en een collega hadden het dier zien liggen. Ze besloten het weg te halen om de snelweg weer vrij te maken.

Op het moment dat de twee buiten hun auto waren om het dier te verwijderen, werden ze aangereden door een auto. Jeroens collega is inmiddels weer thuis.

De dood van de agent maakte ook buiten het korps veel los. Bij de politie komen enorm veel steunbetuigingen binnen "Dit is overweldigend en helpt ons dit pijnlijke verlies draagbaarder te maken", scheef de politie Helmond eerder op Instagram.

Jeroen kreeg een uitvaart met korpseer (foto: Dave Hendriks/ SQ Vision).
Jeroen kreeg een uitvaart met korpseer (foto: Dave Hendriks/ SQ Vision).

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.