Baby die dood gevonden werd in Wernhout heeft een naam gekregen

14 juli 2021 om 12:38 • Aangepast 15 juli 2021 om 12:33
nl
De dode baby die in mei in een park in Wernhout is gevonden heeft een naam gekregen: Amy-Amélief van het Ven, roepnaam Amy. Hiermee willen de vinder, de gemeente Zundert, de politie en het OM haar graag de aandacht en het respect geven dat zij verdient.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Op 12 mei vond een voorbijganger het meisje in een vuilniszak bij bungalowpark Wernhoutsburg. Na de vondst was de roep om het meisje een naam te geven erg groot. Hier is echter nog even mee gewacht.

Later passend afscheid
Nu is het moment gekomen om het meisje niet langer anoniem door het leven te laten gaan, vertelt burgemeester Joyce Vermue van de gemeente Zundert, waar Wernhout onder valt. "Na goed overleg met de meest direct betrokkenen heb ik het meisje de naam Amy-Amélief van het Ven gegeven. Wij geven Amy, op het moment dat dit in het kader van het onderzoek kan, een passend afscheid."

Vermue benadrukt het belang van de naamgeving. "Voor nu is het belangrijk dat zij een naam heeft en gekend is en dat we alles in het werk stellen om een doorbraak in het onderzoek te bereiken."

Het meisje werd gevonden in een vuilniszak in het park (foto: Eva de Schipper).
Het meisje werd gevonden in een vuilniszak in het park (foto: Eva de Schipper).

Onderzoek
Het rechercheteam is nog volop bezig met het onderzoek. Er is nog geen doorbraak te melden, maar het onderzoeksteam gaat er wel vanuit dat het meisje vermoedelijk tussen 9 en 12 mei is neergelegd aan de oever van het meertje in Wernhout.

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat het meisje levend is geboren en met geweld om het leven is gebracht.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!