Video

VDL gaat zonnewagens van Lightyear niet maken, bedrijf kiest voor Finland

19 juli 2021 om 08:40 • Aangepast 20 juli 2021 om 08:51
nl
Het Helmondse autobedrijf Lightyear laat zijn eerste zonnewagens in Finland maken. Valmet Automotive is gekozen als productiepartner. Dat betekent dat de fabriek van VDL Nedcar buiten de boot valt.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De ervaring die Valmet heeft met de productie van elektrische auto's was doorslaggevend, zegt de Lightyear-topman Lex Hoefsloot tegen Het Financieele Dagblad.

De fabriek van VDL in het Limburgse Born had Lightyear graag als klant aangetrokken. In 2023 verliest ze BMW als partner.

60 miljoen euro opgehaald
Lightyear is al vijf jaar bezig met de ontwikkeling van een elektrische auto met zonnecellen op het dak. De laatste maanden is 60 miljoen euro opgehaald om met de productie van de Lightyear One te beginnen.

Meer dan honderd klanten hebben zich al bij het Helmondse bedrijf gemeld voor de One. Deze kost 150.000 euro. De eerste prototypes worden in januari in Finland gebouwd.

De Lightyear One in actie:

710 kilometer op één lading
Onlangs wist Lightyear nog 710 kilometer af te leggen op één batterijlading te rijden met het prototype van de Lightyear One. De komende maanden gaat het bedrijf verder met testen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.