Circus Barani lag 1,5 jaar stil en de eerste voorstelling is voor Limburg

19 juli 2021 om 17:11 • Aangepast 20 juli 2021 om 09:12
nl
Na ruim een jaar wachten, gaat eind deze maand de piste van Circus Barani weer open. Op het Bergse evenemententerrein Kijk in de Pot mag de familie dan eindelijk aan de slag. En ze hebben er meteen een mooi doel aan gekoppeld: al het geld dat met de eerste show wordt opgehaald, gaat naar de slachtoffers van de overstromingen in Limburg.
Profielfoto van ZuidWest TV
Geschreven door

Toen de rondreizende circusfamilie door de coronacrisis niet langer kon optreden, werd ze opgevangen in Bergen op Zoom, Hoogerheide en uiteindelijk in Halsteren.

Nu is het eindelijk zover dat de voorstellingen kunnen worden hervat. Het enthousiasme is overduidelijk: “Hooggeëerd publiek. Na bijna anderhalf jaar stil te hebben gestaan, kunnen we eindelijk weer beginnen. Wij kijken hier ongelooflijk naar uit!” Met die woorden laat circus Barani weten weer optredens te gaan verzorgen in Bergen op Zoom. "Met een vernieuwde show, vol dieren, clownerie, acrobatiek en messenwerpen zoals u het nog niet kent!"

Woensdagavond 28 juli is de eerste voorstelling. Die staat in het teken van de allesvernietigende overstromingen van de afgelopen week. De directie van Barani wil daarmee iets terugdoen voor de maatschappij. “Wij zijn afgelopen oktober heel erg geholpen, nadat wij gestrand waren."

"Wij kennen het gevoel waarbij je de toekomst even in duigen ziet vallen."

De circusmedewerkers zijn geraakt door het lot van de Limburgers in het overstromingsgebied. “Wij kennen het gevoel waarbij je de toekomst even in duigen ziet vallen", legt directie Leia uit. En ook al snappen de Barani's maar al te goed dat het een druppel op een gloeiende plaat zal zijn, ze willen doen wat ze kunnen.

“We kunnen misschien niet veel bieden, maar willen het een kans geven. De volledige opbrengst van onze benefietavond doneren we aan giro 777.” Van de overige voorstellingen, zal tien procent worden gedoneerd aan het Nationaal Rampenfonds.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.