Hoogwatergolf in de Maas is Brabant gepasseerd

21 juli 2021 om 10:50 • Aangepast 22 juli 2021 om 10:42
nl
De hoogwatergolf in de Maas en in de grote rivieren is Brabant voorbij en bijna het land uit. De hoge waterstand in de Maas heeft in de vroege woensdagochtend het buurtschap Keizersveer in het westen van de provincie bereikt en trekt nu via het Haringvliet naar zee.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Rijkswaterstaat en de waterschappen verwachten geen hoogwaterproblemen in de Biesbosch. De hoogwaterpiek in de Maas is onderweg afgevlakt. De dijken langs de Maas buiten Limburg zijn hoger en steviger om de Randstad te beschermen tegen overstromingen. De nieuwe hoogwaterpolder Noordwaard gaat niet onderlopen, denken de waterbeheerders. De Noordwaard is tot nu toe alleen in februari 2020 volgestroomd.

De meeste waterschappen stoppen woensdag met de permanente dijkbewaking. Dijkinspecteurs blijven wel zeer alert op kritieke punten in de dijk, zoals plaatsen waar water en zand onder de dijk door stromen en plekken met veel beverholen. Ook worden in de Maas nog kleinere stuwen geopend. De stuwen bij Borgharen, Linne en Roermond zijn weer in bedrijf, aldus Rijkswaterstaat.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!