Gesloten restaurants in Eindhoven mogen van rechter voorlopig openblijven - Omroep Brabant

Gesloten restaurants in Eindhoven mogen van rechter voorlopig openblijven

23 juli om 18:11 • Aangepast 26 juli om 09:15
Fling mag weer open.
Fling mag weer open.
De twee Eindhovense restaurants die op slot moesten van de gemeente, mogen voorlopig toch weer open. Dat heeft een rechter vrijdag besloten. Dat laat Carlo Oomes, de advocaat van de restauranteigenaren, weten. Restaurants Fling en Antonio's moesten twee weken sluiten omdat het personeel er na sluitingstijd op het terras zat.
Profielfoto van Rebecca SeunisProfielfoto van Ista van Galen
Geschreven door
Rebecca Seunis & Ista van Galen

Een rechter heeft vrijdagmiddag aan de gemeente Eindhoven gevraagd of ze wilde toestaan de restaurants weer te openen. Dat wilde de gemeente niet. Daarop heeft de rechter een ordemaatregel opgelegd. Restaurants Fling en Antonio's mogen daardoor toch open, tot in ieder geval 27 juli.

Die dag is er een rechtszaak. De restauranteigenaren willen met die rechtszaak bereiken dat hun restaurants open mogen blijven, totdat er naar het bezwaar wordt gekeken dat ze hebben ingediend bij de gemeente. De advocaat wil dat ook wordt bekeken of de zware maatregel van de gemeente redelijk is in verhouding tot de overtreding die de restaurants maakten.

Wachten op privacy instellingen...

Bezwaar ingediend
Restaurants Fling en Antonio's aan de Dommelstraat in Eindhoven moesten van de gemeente twee weken dicht omdat ze zich niet aan de coronaregels zouden hebben gehouden. Boa's constateerden dat de restaurants te laat open waren, maar volgens de eigenaren zat alleen het eigen personeel na sluitingstijd nog even op het terras.

Eigenaars Ling en Rudolf van restaurant Fling hadden bezwaar ingediend bij de gemeente. Ze hebben via de rechtbank aan de gemeente gevraagd om de maatregel op te schorten totdat het bezwaar bij de rechtbank is opgepakt.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...