Scholier steekt klasgenoot na sneeuwballengevecht: OM wil celstraf en tbs

30 juli 2021 om 15:56 • Aangepast 2 augustus 2021 om 10:28
nl
Tegen een 17-jarige jongen die op een school in Deurne een medeleerling zou hebben neergestoken, is zes maanden jeugddetentie geëist. Daarnaast eist justitie onvoorwaardelijk jeugd-tbs, en een schadevergoeding voor het slachtoffer van ruim 3000 euro.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Het steekincident gebeurde afgelopen februari bij een school aan de Meester de Jonghlaan. Leerling Danny* raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. De 17-jarige jongen werd aangehouden. Later werd ook een 15-jarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Leerlingen met gedragsproblemen
De steekpartij speelde zich af in een school voor voortgezet speciaal onderwijs, De Korenaer. Dat is een school van de Aloysius Stichting voor kinderen met gedragsproblemen.

Familie van Danny zei toen dat de steekpartij niet onverwacht kwam. "Een dag voorafgaand was al bekend dat ze hem in elkaar wilden slaan of neer wilden steken." Een dag voor de steekpartij kreeg Danny tijdens een sneeuwballengevecht ruzie met een andere jongen. Danny's familielid vertelde dat Danny toen een paar klappen uitdeelde. "De mentor heeft 's avonds Danny's familie gebeld om te zeggen dat er geluiden rondgingen dat anderen hem met meerdere jongens in elkaar gingen slaan, of neer gingen steken. Maar het zou allemaal wel meevallen, dachten ze."

Paniekerig
Een dag later kwam er dan toch een paniekerig telefoontje, met de boodschap dat Danny was neergestoken en naar het ziekenhuis werd gebracht. Het familielid vertelde: "Daar bleek dat het mes was afgeketst op zijn rib. Daar heeft hij veel geluk bij gehad, want daarom zijn er geen organen geraakt. Hij is wel heel erg geschrokken natuurlijk."

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

*De naam Danny is om privacyredenen gefingeerd.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.