Peter Stolzenbach van GroenRijk Den Bosch komt om bij botsing na carjacking - Omroep Brabant

Peter Stolzenbach van GroenRijk Den Bosch komt om bij botsing na carjacking

1 augustus 2021 om 20:26 • Aangepast 24 augustus 2021 om 13:13
nl
Peter Stolzenbach (50), mede-eigenaar van tuincentrum GroenRijk in Den Bosch, is om het leven gekomen bij een botsing tussen twee auto’s in zijn stad. De auto waarmee het slachtoffer werd aangereden, was buitgemaakt bij een carjacking in Erp. De bestuurder ging ervandoor, maar is later aangehouden.
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Ron Vorstermans & Jesse van Kalmthout

Stolzenbach is een echte Bosschenaar en een bekend gezicht in de stad. De bloemen en planten van de familie Stolzenbach zijn een begrip in Den Bosch. Het begon ooit met een kleine kwekerij, maar groeide uit tot een compleet tuincentrum.

Moeder Annie stond al die jaren stevig aan het roer en geldt als het gezicht van het tuincentrum, dat inmiddels ruim zestig jaar bestaat. Haar zonen, André en Peter, hadden de leiding over de zaak.

Een neef van het slachtoffer spreekt van een gitzwarte dag voor de familie. "Het is een enorme klap en iedereen zit er helemaal doorheen. Het is een absolute nachtmerrie." Vanwege het dodelijke ongeval was het tuincentrum aan de Graafseweg in Den Bosch deze zondag gesloten.

Het tuincentrum bleef zondag gesloten.
Het tuincentrum bleef zondag gesloten.

Ongeluk
Het ongeluk gebeurde rond halfnegen op de Hervensebaan nabij de Bruistensingel. Dat is de kruising aan de noordkant van het spoor bij station 's-Hertogenbosch Oost. De kruising ligt op de rand van de wijk De Herven.

Vanwege de ernst van het ongeval werd een traumateam opgeroepen, maar het slachtoffer was niet meer te redden. De bestuurder van de andere auto ging er na de botsing vandoor, maar is korte tijd later aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man uit Geldrop. De auto waarin hij reed had hij vlak daarvoor buitgemaakt op de N279 (Helmond-Den Bosch) langs de Zuid-Willemsvaart bij Erp.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.