Wie zag veroorzaker van dodelijk ongeluk in Den Bosch over de N279 rijden? - Omroep Brabant

Wie zag veroorzaker van dodelijk ongeluk in Den Bosch over de N279 rijden?

2 augustus om 17:09 • Aangepast 3 augustus om 17:07
Op de  plek van het ongeluk eren mensen Peter Stolzenbach (foto: Jan Peels).
Op de plek van het ongeluk eren mensen Peter Stolzenbach (foto: Jan Peels).
De politie zoekt mensen die een 43-jarige man uit Geldrop zondagochtend hebben gezien, voordat hij rond halfnegen in Den Bosch een dodelijk ongeluk veroorzaakte. Bekend is dat hij eerst op de N279 in zijn eigen auto, een donkere Mercedes, reed en daarna op diezelfde weg een Range Rover carjackte.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De verdachte zou eerder op zondag met zijn oude Mercedes een eenzijdig ongeval hebben gehad. Daarna liet hij de kapotte wagen achter in de berm langs de N279, tussen Veghel en de rotonde bij Beek en Donk.

Nadat hij zijn wagen had verlaten, zou hij voor een zwarte Range Rover zijn gesprongen. Hij trok de bestuurder eruit en vertrok met de auto. In Den Bosch reed hij rond half negen met de gestolen Range Rover de 50-jarige Peter Stolzenbach aan. Het slachtoffer overleefde de botsing niet. Hij was mede-eigenaar van GroenRijk Den Bosch en een geliefde verschijning.

'In andere auto's zaten meer passagiers'
De politie wil ook weten of er mensen zijn die gezien hebben hoe de man uit Geldrop de auto stal. Volgens de schoondochter van de eigenaar van de Range Rover, een man van 68 uit Veghel, gebeurde dit rond kwart over acht. Twee auto’s voor hem stopten ineens, omdat er iemand op de weg stond.

De man op de weg liet de twee auto’s ongemoeid en liep richting de Range Rover. “In die andere auto’s zaten meerdere passagiers, waarschijnlijk koos hij daarom voor de auto van mijn schoonvader”, aldus de vrouw.

Overigens vertelde ze dat de politie eerder die ochtend een andere auto had gevonden, waarin het paspoort van de vermoedelijke dader lag. De politie kon dit toen niet bevestigen.

De N279 waar de verdachte de Range Rover stal (kaartje: Omroep Brabant).
De N279 waar de verdachte de Range Rover stal (kaartje: Omroep Brabant).

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...