Video

Speciale Harrie Lavreysen-tompoucen vliegen de winkel uit

7 augustus 2021 om 14:16 • Aangepast 9 augustus 2021 om 10:20
nl
‘Hoera! 2x olympisch goud voor Harrie Lavreysen’ staat er op de speciale tompoucen die Bakkerij Van Heeswijk uit Luyksgestel verkoopt ter ere van hun dorpsgenoot. En populair dat ze zijn. "Ik hoop dat er nog een komt!"
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Twee gouden medailles pakte de baanwielrenner al in Tokio. In de nacht van zaterdag op zondag zouden dat er zomaar drie kunnen worden, want dan komt Lavreysen in actie op het onderdeel keirin.

Supergrote tompouce
We zijn maar net op tijd bij Bakkerij Van Heeswijk, want de tompoucen zijn zaterdagmiddag al bijna op. “Ze verkopen echt, dit zijn al de laatste van vandaag”, vertelt een medewerker. “Je merkt dat het heel erg leeft.”

De Harrie Lavreysen-tompoucen.
De Harrie Lavreysen-tompoucen.

En hier weten ze het zeker: het wordt nog mooier. “Hij gaat er nog een pakken. Die jongen is zo stressbestending.”

Of er na een derde plak weer een tompouce komt? “Ik denk dat we dan een supergrote gaan maken. Dan mag Harrie zelf ook komen eten, samen met de rest van het dorp!”

Lege winkel
Verkoopster Evi had vrijdag dienst. “De hele dag was het super druk, maar toen Harrie aan het rijden was was er niemand in de winkel. Het was helemaal stil. De bakkers zaten achter ook allemaal op hun telefoon te kijken.”

En dat is precies wat de klanten die zaterdag een tompouce kwamen kopen vannacht ook gaan doen. “Absoluut! We hebben nog geen wedstrijd gemist van hem.”

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.