Video

Geen coronacontroles op Eindhoven Airport: 'We konden zo doorlopen'

8 augustus 2021 om 17:04 • Aangepast 9 augustus 2021 om 10:48
nl
Reizigers van 12 jaar en ouder die uit EU-landen met een geel reisadvies komen, moeten vanaf 8 augustus een coronabewijs bij zich hebben. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatief testbewijs zijn. Wie dat niet heeft, riskeert direct een boete van 95 euro. Dat geldt ook voor mensen die aankomen op een van de de Nederlandse vliegvelden, zoals Eindhoven Airport.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Toch zijn de passagiers die zondag op het Eindhovense vliegveld aankwamen daar niet gecontroleerd. "Ik kon overal zo doorlopen", zegt een van de reizigers die net uit het vliegtuig uit Alicante zijn gestapt.

Een woordvoerder van het vliegveld laat weten dat de coronacontroles onder de verantwoordelijkheid vallen van de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Volgens die veiligheidsregio wordt er steekproefsgewijs gecontroleerd.

"Maandag gaan we dat wel doen."

"Vandaag waren er geen controles, maar maandag gaan we dat wel doen", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Alle passagiers die zondag in Eindhoven zijn geland, kregen wel een brief met de meeste recente coronaregels en een zelftest.

Brief die elke reiziger bij aankomst op Eindhoven airport krijgt (foto: Jan Peels)
Brief die elke reiziger bij aankomst op Eindhoven airport krijgt (foto: Jan Peels)

Een man die zijn 17-jarige dochter komt ophalen vindt de boete van 95 euro te laag. "Ik heb heel veel moeite moeten doen om haar te laten testen in Spanje. De kosten voor de test en de reis naar de testlocatie daar waren alles bij elkaar duurder dan de boete die ze hier riskeert", klaagt hij.

Als hij zijn dochter na een half uurtje wachten in zijn armen sluit, is hij wel blij dat ze veilig en gezond weer in Nederland is.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.