Video

Tafeltennisster Kelly van Zon wint opnieuw goud tijdens Paralympics

30 augustus 2021 om 06:50 • Aangepast 9 september 2021 om 10:16
nl
Tafeltennisster Kelly van Zon uit Dongen heeft goud gewonnen tijdens de Paralympics in het Japanse Tokio. Ze klopte in de finale de Russin Viktoria Safonova met 3-2.
Profielfoto van Peter de BekkerProfielfoto van ANP
Geschreven door

Dit is voor Van Zon de derde keer op rij dat ze de paralympische tafeltennisfinale wint. In 2012 in Londen en in 2016 in Rio de Janeiro won ze ook al goud.

Aardige kluif
Van Zon had een aardige kluif aan de Russin. De eerste game wist de Dongense met 11-8 te winnen, maar daarna nam Safonova het heft in handen. De Russin won de volgende twee games met 11-3 en 11-4.

De 33-jarige Van Zon liet zich echter niet van de wijs brengen en nam het initiatief weer over. Ze won de vierde en vijfde game met 11-5 en 11-8.

'Drie keer op rij goud is wel goed, ja'
"Ze drong me naar achteren, maar daar kon ik niets. Ik moest dicht bij de tafel blijven", vertelde Van Zon na haar zege. "Op het einde ging dat goed. Over winnen of verliezen heb ik tijdens de partij niet nagedacht. Ja, bij de stand 10-7 dacht ik wel: ik kan het weer flikken. Ik ben ontzettend blij dat het weer gelukt is. Brons en daarna drie keer op rij goud, dat is wel goed ja."

Volgens Van Zon is deze van haar drie gouden medailles de mooiste. "De weg hiernaartoe is zo ontzettend lang geweest. We hebben vanwege het coronavirus anderhalf jaar geen competitie gehad. Aan alle gouden medailles zit een mooi verhaal, maar ik vind het ontzettend mooi dat ik het nu weer geflikt heb. Ze zitten allemaal op mij te azen, ik voel die druk. Ik praat daar nooit over en ik probeer er ook zo min mogelijk aan te denken, maar ik voel het wel. Het wordt steeds moeilijker om te blijven winnen, ook in je hoofd."

Nog meer medailles
Van Zon is de tweede Brabantse die tijdens deze Paralympics goud wint. Donderdag lukte dit amazone Sanne Voets uit Berghem al, tijdens de eerste dressuurwedstrijd in Tokio. Daarnaast won Voets zondag zilver tijdens de teamwedstrijd.

In het atletiek veroverde Marlene van Gansewinkel uit Tilburg vrijdagnacht brons op het onderdeel verspringen.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.