Het grootste bloemencorso ter wereld is terug en jij kunt blijven genieten

3 september 2021 om 08:00 • Aangepast 5 september 2021 om 22:18
nl
Goed nieuws voor alle fans van het Corso Zundert. Na een jaar afwezigheid door de coronacrisis is het grootste dahliacorso ter wereld terug, al is het dan in aangepaste vorm. Omroep Brabant was er zondag 5 september vanaf 14.30 uur live bij dus je kon lekker thuis voor de buis genieten van al die bloemenpracht. En vanaf zondagavond zijn er de hoogtepunten te zien.
Profielfoto van Mylêne Nieuwenstein
Geschreven door
Mylêne Nieuwenstein

Het is een niet meer weg te denken traditie, de twintig Zundertse buurtschappen die op de eerste zondag van september hun ongelofelijke bloemencreaties laten zien. Beter gezegd: kunstwerken. Want zo mag je de soms wel negen meter hoge praalwagens, gemaakt van duizenden en duizenden dahlia’s, met recht noemen.

Het eerste corso dateert van 1936. Sindsdien staat Zundert niet meer alleen op de kaart als geboorteplaats van Vincent van Gogh, maar ook als producent van het grootste corso ter wereld. En dan te bedenken dat die productie volledig door vrijwilligers wordt gerealiseerd.

Geen parade maar tentoonstelling
In verband met de coronamaatregelen treoken de praalwagens deze editie niet als rijdende parade door Zundert. Ze staan opgesteld op het terrein van de CLTV-veiling en je hebt een ticket (7,50 euro per persoon) nodig om in een gereserveerd tijdsblok de wagens te kunnen bekijken. Check hier of er nog toegangsbewijzen beschikbaar zijn.

Door zondag 5 september om 14.30 uur af te stemmen op Omroep Brabant tv was je hoe dan ook verzekerd van een plekje op de eerste rang, in jouw eigen luie stoel. Je hoefde niets te missen van het spektakel en van de prijsuitreiking die zowel bij deelnemers als publiek altijd enorm vele emoties losmaakt.

Let op! Die prijsuitreiking was alleen bij Omroep Brabant live te volgen.

Vanaf 17.45 uur zie je de ' Corso Zundert hoogtepunten' die daarna ieder uur worden herhaald. Omroep Brabant is op TV te vinden op Ziggo-kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN-kanaal 507.

LEES OOK:

Corso Zundert 2019. Foto: Malou Evers Fotografie
Corso Zundert 2019. Foto: Malou Evers Fotografie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.