Video

Ook scheuren in andere balkons van flat in Oudenbosch

2 september 2021 om 08:48 • Aangepast 3 september 2021 om 09:49
nl
Het gevaar is mogelijk nog niet geweken na het instorten van twee balkons aan het Luitenant Looymanshof in Oudenbosch. Ook meerdere andere balkons van de flat hebben scheuren, meldt de veiligheidsregio donderdagochtend.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Bewoners van de flat wordt geadviseerd om niet op hun balkon te komen. Zij mochten eerst wel in hun flat blijven, maar rond tien over half elf werd toch besloten tot ontruiming. Op dit moment wordt onderzocht of de scheuren alleen in de balkons zitten of ook in andere delen van de flat. Ook wordt gekeken of verdere maatregelen nodig zijn.

Volgens de gemeente zitten in de flat 32 woningen, maar die hebben niet allemaal een balkon. Twee balkons zijn donderdagochtend rond vijf uur naar beneden gestort. Hoeveel van de overige balkons scheuren hebben, kon een woordvoerder nog niet vertellen.

Afgebroken
Het lijkt erop dat ze allebei zijn afgebroken. Vermoedelijk is het bovenste balkon als eerste afgebroken en op het balkon daaronder gevallen. Niemand raakte gewond. “Gelukkig maar. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als zoiets overdag gebeurt”, zegt een woordvoerder.

Volgens de veiligheidsregio zijn alle bewoners ondertussen bijgepraat over de situatie. In de omgeving staan nog twee soortgelijke, maar kleinere flatgebouwen. Ook de bewoners daarvan krijgen voorlopig het advies om niet op hun balkon te komen.

Burgemeester van Halderberge Bernd Roks laat in een reactie weten geschrokken te zijn. "Als gemeente gaan wij ervoor zorgen dat de eigenaar van het pand de nodige maatregelen neemt. De veiligheid van de bewoners van het pand staat hierbij voorop."

'Harde knal'
Een van de buurtbewoners schrok rond vijf uur 's ochtends wakker van een harde knal. “We dachten eerst: er is een gasfles ontploft. Maar toen lazen we in de Whatsapp-chatgroep van de buurt dat het ging om neergestorte balkons", zo zei hij eerder deze ochtend.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone