Video

Vrouw (34) overleden na steekpartij op straat in Den Bosch

8 september 2021 om 11:30 • Aangepast 9 september 2021 om 10:55
nl
De 34-jarige vrouw uit Utrecht die woensdagochtend bij het Ploossche Hof in Den Bosch slachtoffer werd van een steekpartij, is overleden. Dat bevestigt de politie. Een 31-jarige verdachte uit Nieuwegein is aangehouden en zit vast. Volgens de politie ging er vermoedelijk een conflict in relationele sfeer aan vooraf.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De steekpartij gebeurde woensdagochtend rond kwart voor tien. Omstanders gingen achter de verdachte aan en werkten hem tegen de grond. Ze hielden hem in bedwang tot de politie arriveerde.

Een traumahelikopter kwam ter plaatse. Ook de politie is massaal aanwezig met zo'n tien politieauto's. De omgeving is afgezet en de brandweer heeft schermen geplaatst.

Vader
Al snel bleek dat de vrouw er slecht aan toe was. Ze is op straat gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. De vrouw liep met haar kind in een kinderwagen over straat toen ze werd aangevallen. De verdachte die is aangehouden is de vader van het kindje, bevestigd de politie. Zowel verdachte als slachtoffer komen uit de provincie Utrecht, de vrouw was bij familie in Den Bosch op bezoek.

De politie heeft een mes in beslag genomen en doet nog sporenonderzoek. Ook spreekt ze met zo veel mogelijk getuigen. Er waren veel mensen op straat die zagen dat de vrouw werd gestoken. "De mensen die het hebben zien gebeuren, krijgen slachtofferhulp. Want wat ze hebben gezien is heel heftig."

Auto in beslag genomen
Op de Tweede Reitse Dreef is een auto in beslag genomen. Het gaat mogelijk om de auto van de verdachte van de dodelijke steekpartij. De politie heeft op die plek ook sporenonderzoek gedaan. Een getuige zou hebben gezien dat de verdachte de vrouw met de kinderwagen al een tijdje achtervolgde.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.