Theo Maassen gaat optreden voor volle zaal, 'lange neus naar coronaregels'

10 september 2021 om 15:06 • Aangepast 13 september 2021 om 09:23
nl
Cabaretier Theo Maassen uit Eindhoven staat volgende week twee keer voor een volle zaal in Haarlem. Het theater besloot om zich twee avonden niet aan de coronaregels te houden. Dat zegt directeur Mylou Frencken op NPO Radio 1. De cabaretier is het daar volgens haar mee eens. Een eventuele boete zou 5.000 euro kunnen bedragen.
Profielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Fieke Nobel

Uit frustratie over de coronaregels doet Theater De Liefde de deuren van de zaal helemaal open. Alle stoeltjes mogen die avonden bezet zijn, in plaats van de twee derde die volgens de regels mag. Het gaat om try-outs van Maassen.

"Terwijl de voetbalstadions barstensvol zitten, er een megalomaan race-evenement praktisch naast de deur plaatsvindt, er van artiesten verwacht wordt dat ze voor niets komen opdagen en de politiek tot op dit moment geen enkel gehoor geeft aan een actie als 'Unmute Us', proberen wij braaf en lief de regels te volgen", zegt de directeur.

"We hebben daarom nu maar eens besloten een lange neus te trekken naar de voorschriften", zegt het bestuur. Frencken is wel bang voor een boete, maar wil het risico best lopen. Die zou zo'n 5.000 euro kunnen bedragen. Navolging van andere theaters hebben ze nog niet, daar hoopt het theater wel op.

Als bezoekers die al een kaartje hebben gekocht nu willen afzeggen, krijgen ze hun geld terug. Publiek moet aan de deur wel een negatief testresultaat of een vaccinatiebewijs laten zien.

Steun
Theater De Liefde krijgt veel steun voor het besluit om zich tegen de coronamaatregelen te keren. Een woordvoerder zegt: "We hebben heel veel reacties gekregen en ik denk dat 98 procent daarvan positief is. Mensen noemen het besluit moedig en ook hebben zich mensen gemeld die wel willen meebetalen aan de mogelijke boete voor het overtreden van de coronaregels."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.