Iets meer ruimte voor verkeer Haringvlietbrug, maar lage snelheid blijft

10 september 2021 om 19:07 • Aangepast 13 september 2021 om 09:29
nl
De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug wordt vanaf 4 oktober verbreed van 1,95 naar 2,35 meter. Rijkswaterstaat heeft dit besloten, omdat voor veel weggebruikers de strook nu te smal is. De breedte van de rechterrijstroken wordt niet aangepast. Ook de maximumsnelheid blijft 50 kilometer per uur.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De huidige versmalling van de rijstroken en de verlaging van de snelheid gelden sinds 23 augustus. Rijkswaterstaat wil hiermee de belasting van de brug terugdringen, waardoor de verbinding veilig gebruikt kan worden tot aan de geplande werkzaamheden aan kleppen in 2023. De brug verbindt Brabant bij Willemstad met Zuid-Holland.

Beter doorstromen
Rijkswaterstaat hoopt dat door de aangekondigde verbreding van de linkerrijstrook het verkeer beter kan doorstromen. Hierover is overleg geweest met regionale bestuurders, brancheorganisaties, politie en het Openbaar Ministerie.

Om de linkerrijstrook te verbreden moet de aannemer de weginrichting aanpassen. De brug is om die reden in het weekend van 1 tot 4 oktober ’s nachts steeds in één richting afgesloten.

Dagelijkse snelheidscontroles
Rijkswaterstaat kondigde verder aan dat de controles op snelheid doorgaan. In de eerste week na 23 augustus bleek overigens dat veruit de meeste bestuurders zich goed hielden aan de nieuwe maximumsnelheid.

Vanaf 31 augustus zijn mobiele controles vervangen door flitspalen, waarvan de camera’s 24 uur per dag en 7 dagen per week aan staan. Hierdoor komt er ruimte vrij op de brug en kan de linkerrijstrook in beide rijrichtingen iets breder worden gemaakt.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.