Op deze dagen rijdt de Vuelta door Brabant

13 september 2021 om 11:30 • Aangepast 14 september 2021 om 10:37
nl
Twee etappes van de Vuelta gaan volgend jaar door Brabant. Na de start met een ploegentijdrit in Utrecht komt de wielerwedstrijd op 20 en 21 augustus door onze provincie.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door

De ploegenprestatie is op 18 augustus in Utrecht. De ploegentijdrit van La Vuelta start vrijdagavond 19 augustus in die stad. De tweede etappe van De Ronde van Spanje gaat zaterdag 20 augustus van Den Bosch naar Utrecht. In die rit komen de renners ook door onder meer de gemeenten Heusden en Altena.

Een dag later, op zondag 21 augustus zullen de renners opnieuw door het Brabantse landschap trekken in een etappe die in Breda begint en eindigt. Dan trekt de karavaan door Etten-Leur, Rucphen, Roosendaal, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen, Halderberge, Moerdijk, Drimmelen, Oosterhout, Dongen, Gilze en Rijen, Baarle Nassau en Alphen-Chaam.

In totaal komt de Ronde van Spanje door 34 Nederlandse gemeenten.

Corona
Eigenlijk zou de Vuelta vorig jaar al naar Nederland komen. Maar omdat de ronde toen werd verplaatst naar oktober vanwege de coronacrisis, gaf de gemeente Utrecht de organisatie van de start van de ronde terug. Maar komend jaar rijden de renners dus alsnog door het Brabantse land.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.