Drugsafvalbusje achtergelaten op viaduct A2 toen vaten waren gaan lekken - Omroep Brabant

Drugsafvalbusje achtergelaten op viaduct A2 toen vaten waren gaan lekken

14 september om 13:46 • Aangepast 14 september om 20:20
Het busje werd gevonden op een viaduct (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)
Het busje werd gevonden op een viaduct (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision)
Het busje met drugsafval dat maandagnacht werd gevonden op een viaduct over de A2 bij Eindhoven, is daar waarschijnlijk blijven staan omdat de daders moesten vluchten toen vaten met chemicaliën waren gaan lekken. Dat vermoedt de politie.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

Het busje stond om half twee verlaten met alarmlichten aan en de deuren open op de Anthony Fokkerweg. De marechaussee was als eerste bij de bus en zij zagen dat er een vloeistof uit de laadruimte lekte. Ook roken ze een chemische lucht.

Daders moesten vluchten
De omgeving van het busje is toen afgezet en er kwamen specialisten van de brandweer om de bus verder te onderzoeken. Er stonden een aantal vaten in, die grotendeels leeg waren. Een paar vaten lekten nog een bijtende vloeistof op het wegdek. De brandweer heeft de bus afgespoten en weggetakeld.

De politie heeft de zaak nu verder in onderzoek. Ze onderzoekt waar het busje vandaan kwam en wat voor chemicaliën er precies in zaten. De politie denkt dat het om een dumping van drugsafval gaat, die is misgelopen. "We gaan ervan uit dat het om een dumping van drugsafval gaat. Mogelijk dat daarbij iets is misgegaan, waardoor de daders moesten vluchten."

Camerabeelden
In de omgeving van de bus is nog gezocht naar verdachten, maar er is nog niemand gevonden. Wel kijkt de politie of er nog camerabeelden zijn die gebruikt kunnen worden voor het onderzoek. Langs de snelweg hangen meerdere camera's die worden gebruikt om de verkeerssituatie in de gaten te houden.

De bus werd gevonden op een viaduct en onderzocht door de brandweer:

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...