Video

Weer brand in Osse buurt waar vrijdagnacht schoolbrand uitbrak

19 september 2021 om 05:57 • Aangepast 20 september 2021 om 10:35
nl
Aan de Vlasakkers in Oss, waar vrijdagavond brand uitbrak in basisschool John F. Kennedy, woedde zaterdagavond opnieuw brand. Rond kwart over tien ging een auto op een parkeerplaats vlakbij de school in vlammen op.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De brandweer en de politie waren snel aanwezig, maar konden niet voorkomen dat de auto verloren ging. "De binnenkant van de auto brandde volledig uit", laat een ooggetuige weten. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

Brandende telefoon
Terwijl de brandweer bezig was met het blussen van de auto gaf een voorbijganger een agent door dat even verderop, in het park, ook een prullenbak in brand stond.

Toen de agent daar aankwam, zag hij daar een man weglopen. Hij heeft in de naastgelegen woonwijk nog naar deze man gezocht, maar kon die niet meer vinden. In de prullenbak werd een brandende telefoon aangetroffen. Die is door de agent meegenomen voor onderzoek.

De agent heeft samen met de brandweer nog een rondje door het park gemaakt om eventuele andere brandjes op te sporen, maar die bleken er niet te zijn.

Vaak raak de laatste dagen
De gemeente Oss wordt al jarenlang geteisterd door branden. Het leek de laatste tijd wat rustiger op dit gebied, maar sinds donderdagnacht was het weer meerdere keren raak.

Donderdagnacht ging een bestelbus in vlammen op aan de Verdistraat. De brandweer kon toen voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het gebouw van zorggroep Dichterbij. En vrijdagnacht volgde dus de brand in basisschool John F. Kennedy.

Die schoolbrand leverde een verwoeste lerarenkamer op en daarnaast veel rook- en roetschade. Leerlingen kunnen daardoor voorlopig niet in deze school terecht. Daar is inmiddels iets op gevonden. Vanaf dinsdag krijgt de ene helft van de leerlingen van John F. Kennedy les in De Korenaer en de andere helft in Het Baken, een school voor speciaal onderwijs.

Ongerust
"Volgens mij maakt iedereen zich in deze buurt wel ongerust over deze branden", vertelt een man. "Stel dat ze jouw auto de volgende keer aansteken en dat die net onder een carport staat, dan kan je huis ook meegaan..."

De politie gaat uit van brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld. Ze kijken daarbij ook naar mogelijke verbanden met andere branden. De politie vraagt buurtbewoners die camerabeelden hebben zich te melden.

LEES OOK:

De binnenkant van de auto in Oss werd door de vlammen verwoest (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De binnenkant van de auto in Oss werd door de vlammen verwoest (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De uitgebrande auto stond vlakbij de school in Oss waar vrijdagnacht brand uitbrak (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De uitgebrande auto stond vlakbij de school in Oss waar vrijdagnacht brand uitbrak (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brandweer bluste ook het vuur in een prullenbak in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brandweer bluste ook het vuur in een prullenbak in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!