Buurman zag mishandeling door gemaskerde mannen: 'Overal was bloed' - Omroep Brabant

Buurman zag mishandeling door gemaskerde mannen: 'Overal was bloed'

19 september om 22:56 • Aangepast 21 september om 10:01
Een buurman die een paar deuren verder woont in de Van Thienenlaan in Eindhoven, heeft de mishandeling door gemaskerde mannen zondagavond zien gebeuren. Hij is geschrokken van wat er is gebeurd en zegt dat er al veel langer overlast is in de straat.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door
Janneke Bosch

De buurman hoorde plotseling allemaal geschreeuw en kabaal. Toen hij naar buiten keek, zag hij een van zijn buren op straat lopen. Die was ernstig gewond aan zijn arm. Volgens de buurman was het een open botbreuk.

"Ze hebben mijn vriend vermoord!"

Daarop heeft hij het slachtoffer naar binnen gehaald en bij hem thuis op een stoel gezet. Terwijl de buurman hem zo goed mogelijk verzorgde, riep het slachtoffer: "Ze hebben mijn vriend vermoord!"

De man is terug naar buiten gelopen en gaan kijken bij het huis waar het slachtoffer vandaan kwam. Toen hij door het raam keek, zag hij de gemaskerde mannen binnen staan. Met een hamer sloegen ze in op iemand die op de grond lag, vertelt hij. Toen hij de deur opendeed, heeft hij de gemaskerde mannen misschien laten schrikken, denkt hij achteraf. Ze sloegen in ieder geval op de vlucht.

"Er was heel veel bloed."

Het andere slachtoffer dat in het huis op de grond lag, had een grote hoofdwond, vertelt de buurman. "Er was heel veel bloed." Wel had het slachtoffer nog een hartslag en hij deed ook even zijn ogen open. Blijkbaar had iemand anders op dat moment al de politie gebeld, want politie en hulpdiensten kwamen al snel aan bij het huis waar de gemaskerde mannen waren geweest.

Er zijn al eerder heftige voorvallen geweest in de Van Thienenlaan in Eindhoven. In mei van dit jaar rende er een man door de straat die zichzelf in brand had gestoken. Die ging toen bij een huis aan de Van Thienenlaan binnen. Dat zou hetzelfde huis zijn als waar nu de mishandeling heeft plaatsgevonden.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...