Video

Brand op begraafplaats, mogelijk alweer brandstichting in Oss

28 september 2021 om 08:58 • Aangepast 29 september 2021 om 09:51
nl
Het is voor de zesde keer op rij raak in Oss: dinsdagochtend is weer brand gesticht. Dit keer in de container van een begraafplaats aan De Vlasakkers.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

In de laatste twee weken brak brand uit in twee basisscholen, een prullenbak en gingen twee auto's in vlammen op. Met de brand van dinsdagochtend erbij staat de teller nu op zes.

De politie kreeg rond tien voor acht een melding binnen van de brand op de begraafplaats bij de Rooms Katholieke Kerk. Het hek was nog op slot toen de brandweer aankwam. Ze hebben eerst geprobeerd de brand vanachter het hek te blussen. Uiteindelijk is besloten het slot door te knippen om zo bij te container te komen.

Drie keer raak
De eerste brand in Oss was op 17 september aan de Verdistraat. Daar werd een busje in brand gestoken vlak voor het gebouw van een zorggroep. Een dag later brak brand uit bij basisschool John F. Kennedylaan aan De Vlasakkers. Ook op zaterdag 25 september was wederom een basisschool de pineut. Dit keer Het Baken, ook in De Vlasakkers.

Onderzoek
De politie laat weten dat ze hard bezig zijn alle branden in Oss te onderzoeken. ''Elke brand wordt afzonderlijk onderzocht, maar er wordt uiteraard ook gekeken of er linken zijn'', laat een woordvoerder van de politie weten. ''Maar het is nog te vroeg om daar al iets over te kunnen zeggen.''

De brand bij basisschool Het Baken op 25 september:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.