Liveblog

Mannen stelen kassa vol geld, politie is op zoek

9 oktober 2021 om 06:30 • Aangepast 18 oktober 2021 om 14:39
nl
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in de provincie. Wil je via onze app een melding ontvangen zodra er een update verschijnt? Klik dan op het belletje bovenaan dit liveblog.
Profielfoto van ANP & Redactie
Geschreven door
ANP & Redactie

Liveblog

22.00

Politie zoekt jongens die kassa vol geld stelen

De politie is opzoek naar twee jonge mannen die een kassa vol geld hebben gestolen in Veldhoven. Dit gebeurde bij een horecazaak. Volgens een woordvoerder van de politie hadden de mannen geen wapen bij zich.

Vermoedelijk werkten de mannen daar en is er een ruzie ontstaan.

Wachten op privacy instellingen...
20.40

Keuken gaat in vlammen op door brand in Oisterwijk

Bij een brand aan de Dr. Schräderlaan in Oisterwijk is een keuken in vlammen opgegaan. De brand ontstond rond zeven uur 's avonds.

Volgens onze correspondent zagen buurtbewoners het vuur en schoten te hulp met de tuinslang. Daarmee hebben ze geprobeerd het vuur te blussen. Het vuur was daarmee al bijna gedoofd toen de brandweer aankwam.

De brand ontstond waarschijnlijk in de keuken (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De brand ontstond waarschijnlijk in de keuken (foto: Toby de Kort/SQ Vision).

Er is niemand gewond geraakt. Het huis wel ernstig beschadigd.

15.49

Vrouw belandt met auto in sloot

Een vrouw is zaterdagmiddag met haar auto de sloot in gereden. Dat gebeurde op de oprit naar de A59 in Raamsdonksveer. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren is niet bekend.

Volgens onze correspondent is de vrouw waarschijnlijk eerst tegen een lantaarnpaal gereden. Daarna kwam ze in de sloot terecht.

De bestuurder is niet gewond geraakt.

De auto belandde in de sloot (foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).
De auto belandde in de sloot (foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).
15.40

Auto in brand terwijl de wagen stilstaat op de weg

Een auto heeft vanmiddag vlam gevat aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven. De auto stond aan de kant, terwijl de vlammen uit de motor kwamen.

Brandende auto op rijbaan Karel de Grotelaan (foto: Lawrence Nicolaas)
Brandende auto op rijbaan Karel de Grotelaan (foto: Lawrence Nicolaas)
14.55

bestuurder ramt elektrisch oplaadpunt van tankstation aan A59

Een automobilist is zaterdagmiddag met volle snelheid tegen een oplaadpunt van een tankstation gereden aan de A59 bij Sprang-Capelle. Dat meldt 112DeLangstraat. De automobilist zou op de snelweg al raar rijgedrag hebben vertoond en daar ook al een auto hebben geraakt. Een geparkeerde auto raakte ook beschadigd. In de geparkeerde auto zaten ook kinderen die waren net uit de auto voordat het ongeval gebeurde.

Volgens ooggetuigen kwam de automobilist erg hard het terrein opgereden van het tankstation. De ijzeren palen hebben de klap van de auto opgevangen waardoor de oplaadpunten weinig schade op liepen. Mogelijk was de bestuurder onder invloed. De man is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

14.45

Steekpartij in Eindhovense flat, slachtoffer onder politiebegeleiding naar ziekenhuis

Aan de Boschdijk in Eindhoven is steekpartij geweest in een flat. Er is volgens een getuige een slachtoffer met een brancard uit de flat gehaald en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.

Een slachtoffer werd met brancard uit de flat gehaald (foto: Sem van Rijssel/SQVision)
Een slachtoffer werd met brancard uit de flat gehaald (foto: Sem van Rijssel/SQVision)

Volgens de getuigen zeggen de omwonenden de dader te kennen. Hij zou ruzie met het slachtoffer hebben gekregen. De politie heeft naar hem gezocht in de flat, maar vond hem niet.

14.00

Synthetisch drugsafval gevonden Oudenbosch

Bij een viaduct aan de Markweg in Oudenbosch ontdekten surveillerende agenten vrijdagavond lekkende vaten met afval. In de vaten zat afval van de productie voor synthetische drugs. De gemeente Halderberge heeft een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om alles op te ruimen.

13.27

Man berooft automobilist die zo vriendelijk is lift te geven

Een 46-jarige man uit Dinteloord is vrijdagnacht op gewelddadige wijze beroofd door een man die hij rond twee uur een lift gaf in Breda. Het slachtoffer had de man die hem beroofde kort daarvoor ontmoet en hem een lift naar huis beloofd. Op het Chasséveld in Breda stapte de lifter bij hem in de auto, maar daar ging het mis. De automobilist werd door de lifter met een glazen mok op het hoofd geslagen, bedreigd met een mes en beroofd van enkele duizenden euro's.

12.41

Wielrenner zwaargewond na val in Deurne

Een wielrenner is zaterdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij viel op het fietspad van Milheeze naar Deurne. Het slachtoffer maakte deel uit van een groepje wielrenners uit Oss. Het ging mis toen de voorste renners in Deurne afremden om af te slaan. Het slachtoffer viel op zijn hoofd en is met spoed naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Het ongeluk gebeurde in Deurne (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde in Deurne (foto: Walter van Bussel/SQ Vision).
12.26

Automobilist botst op huis in Sprang-Capelle

Een a utomobilist is zaterdagochtend tegen een huis gebotst aan de Van der Duijnstraat in Sprang-Capelle. Dit gebeurde rond kwart over tien. De bestuurder zou onwel zijn geworden. Hij is uit de auto bevrijd en naar een ziekenhuis gebracht.

De auto kwam tegen een huis in Sprang-Capelle tot stilstand (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De auto kwam tegen een huis in Sprang-Capelle tot stilstand (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
11.53

Automobilist bedreigt agent in Zevenbergen

Een agent is vrijdagavond op de Prins Hendrikstraat in Zevenbergen met de dood bedreigd door een automobilist. De agent had hem rond halfelf laten stoppen omdat hij reed terwijl de verlichting van zijn auto uit stond. Toen de agent hem liet blazen, bleek dat de 51-jarige Bredanaar teveel had gedronken. Toen hij een andere surveillance-eenheid opriepen om de man naar het bureau te brengen voor een ademanalyse, werd de agent met de dood bedreigd. Uiteindelijk heeft de surveillance eenheid de man naar het politiebureau gebracht. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

11.51

Veroorzaker verkeersongeluk vlucht bij ziekenhuis uit ambulance

Een 34-jarige automobilist uit Tilburg, die betrokken was bij een frontale botsing in Rijen, vluchtte vrijdagavond uit de ambulance die hem naar het Amphia Ziekenhuis in Breda bracht. De Tilburger zou bezig zijn geweest met inhalen toen hij in Rijen frontaal op de auto van een 53-jarige Rotterdammer botste. Beide bestuurders werden voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Daar zou bloed van de Tilburger worden afgenomen om na te gaan of hij op het moment van het ongeluk onder invloed van drugs was.

De bestuurders van de auto's in Rijen werden allebei naar het ziekenhuis gebracht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De bestuurders van de auto's in Rijen werden allebei naar het ziekenhuis gebracht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).

11.23

Dronken automobilist zet boel op stelten in Bergen op Zoom

Een 55-jarige automobilist uit Halsteren heeft vrijdagavond de boel op stelten gezet in Bergen op Zoom. Hij reed tegen het verkeer in en veroorzaakte meerdere aanrijdingen. Agenten konden de man aan het Boerenverdriet tot stoppen dwingen. De man is naar een politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Die wees uit dat hij meer dan zes keer teveel had gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een rijverbod van zeventien uur.

10.19

Man racet over Tramsingel Breda

Een 20-jarige automobilist uit Heesch is vrijdagnacht aangehouden nadat hij racete over de Tramsingel uit Breda. Agenten zagen hem met een snelheid van 88 kilometer per uur voorbij rijden. Uit een speekseltest bleek dat de man onder invloed was van cannabis. Er is bloed afgenomen.

09.45

Man loopt brandwonden op bij ontploffing op boot

Een 61-jarige man uit Geertruidenberg heeft brandwonden opgelopen toen er vrijdagavond een explosie plaatsvond in zijn boot bij het Noordergat. De man bevond zich samen met zijn 60-jarige vrouw op de boot toen de ontploffing plaatsvond. Volgens de vrouw klonk er een knallend geluid uit de dieselkachel in de stuurhut. Haar man zette die daarop uit, maar toch volgde de ontploffing.

Ambulancepersoneel en een agente overleggen met elkaar (archieffoto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties).
Ambulancepersoneel en een agente overleggen met elkaar (archieffoto: Sem van Rijssel/SQ Vision Mediaprodukties).
05.45

Auto op vluchtstrook A2 Best

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat keek vrijdagnacht vreemd op toen hij een auto verlaten op de vluchtstrook langs de A2 bij Best zag staan. De bestuurder bleek naar een benzinepomp gelopen te zijn voor brandstof. Hij kwam snel terug toen hij zwaailichten zag in de buurt bij zijn auto. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de auto naar een veilige plaats te slepen.

Wachten op privacy instellingen...
04.00

Automobilist schiet van A50

Een automobilist is vrijdagnacht bij Son van de A50 geschoten en in de berm beland. De auto zou hierbij over de kop zijn geslagen. Bij het ongeluk was geen ander verkeer betrokken. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Er is niemand gewond geraakt.

Wachten op privacy instellingen...
01.15

Dronken man steekt voortdurend A16 over

Een dronken man veroorzaakte vrijdagnacht een gevaarlijke situatie op de A16 bij Prinsenbeek. Hij stak daar voortdurend de weg over. Mensen die dit zagen waarschuwden de politie. De man bleek korte tijd hiervoor te zijn vrijgelaten nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed. Een agent heeft de man naar de grens gebracht. Omdat de agent alleen surveilleerde, werd de man geboeid vervoerd.

22.25

Twee gewonden bij brand aan boord van schip in de Biesbosch

Twee opvarenden van een boot zijn vrijdagavond gewond geraakt bij Drimmelen. Op het schip zou een explosie hebben plaatsgevonden, meldt de politie. Een getuige sprak van een knal en steekvlam. Hulpdiensten hebben de slachtoffers naar de wal gebracht, Zij zijn met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

22.22

Brand in huis in Eindhoven

Een huis in Eindhoven is vrijdagavond zwaar beschadigd geraakt bij een uitslaande brand. De vlammen sloegen uit de dakkapellen aan de voor- en achterkant van het huis. De politie gaat uit van brandstichting en is een onderzoek gestart. De 53-jarige bewoonster van het huis aan de Lievendaalseweg is naar het ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!