Liveblog

Vrachtwagen rijdt spoorboom kapot bij spoorwegovergang in Boxmeer

11 oktober 2021 om 06:30 • Aangepast 12 oktober 2021 om 10:58
nl
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in onze provincie. Wil je via onze app een melding ontvangen zodra er een update verschijnt? Klik dan op het belletje bovenaan dit liveblog.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

20.30

Vrachtwagen rijdt spoorboom bij spoorwegovergang in Boxmeer kapot

Bij de spoorwegovergang aan de Spoorstraat In Boxmeer is maandagavond een van de spoorbomen kapotgereden. Dat gebeurde door een vrachtwagen. De chauffeur stond te wachten voor de spoorbomen. Nadat er een trein was gepasseerd wilde de vrachtwagenchauffeur gaan rijden. De bomen gingen echter opnieuw naar beneden voor een tweede trein. De vrachtwagen kwam daardoor tegen de spoorboom aan die vervolgens afbrak.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision

20.15

Brand in woning in de Evert Spoorwaterstraat in Breda

Bij een huis in de Evert Spoorstraat is maandagavond brand uitgebroken. De veiligheidsregio sprak van een middelbrand en gaf, vanwege de rook, het advies ramen en deuren te sluiten. De brandweer had het vuur snel onder controle. Volgens een omstander is de brand mogelijk op zolder begonnen.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision
Foto: Tom van der Put/SQ Vision
18.40

Landbouwvoertuig door brand verwoest in Loosbroek

Op een boerderij aan de Dintherseweg in Loosbroek is maandagmiddag rond vijf uur een landbouwvoertuig, een loader, door brand verwoest. Het is niet duidelijk waardoor het voertuig vlam heeft gevat. Ook werd er een tweede blusvoertuig en een extra waterwagen opgeroepen, maar die waren niet nodig. Niemand raakte gewond.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
18.10

Auto botst op vrachtwagen tijdens filerijden op de A59

Op de A59 bij Waspik is een auto achterop een vrachtwagen gebotst. Dat gebeurde in een langzaam rijdende file in de richting van Waalwijk. De auto kwam na de botsing tegen de vangrail terecht. Een van de betrokkenen bestuurders is in de ambulance nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Achter het ongeluk ontstond een file van enkele kilometers. in tegenstelde richting was een kijkersfile.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
18.00

Chauffeur aan de kant gezet na onvoldoende rust en verkeerd rijbewijs

Wachten op privacy instellingen...
17.00

Gewonde bij botsing tussen auto en vrachtwagen, bestuurder auto zit bekneld

Op de Zevenbergseweg in Etten-Leur is maandagmiddag een auto tegen een vrachtwagen gebotst. De auto kwam in een sloot naast de weg terecht. De bestuurder van de auto zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. Een traumahelikopter is geland om de trauma-arts naar de plek van het ongeluk te brengen. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
15.15

Woningbrand in de Voltastraat in Den Bosch

In een woning in de Voltastraat in Den Bosch is maandagmiddag rond halfdrie brand uitgebroken. Het gaat om een appartement op de begane grond in een appartementencomplex. De brandweer had de brand snel onder controle. De schade was minimaal. De brand is mogelijk veroorzaakt door een waxinelichtje. Er was niemand in de woning aanwezig.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
14.45

Scooterrijder gewond bij aanrijding in Eindhoven

Een scooterrijder is maandagmiddag rond kwart over twee gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Hastelweg in Eindhoven. Een traumahelikopter werd opgeroepen. Volgens een fotograaf ter plekke is het slachtoffer ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
14.00

Twee medewerkers gewond bij steekpartij in Albert Heijn in Eindhoven

Bij een steekpartij in de Albert Heijn-supermarkt aan het 18 Septemberplein in Eindhoven zijn maandag twee medewerkers van de winkel gewond geraakt. De dader van de steekpartij is gevlucht. De politie is met verschillende eenheden in de omgeving van de winkel naar hem op zoek, laat een woordvoerder weten. Lees hier meer.

13.30

Tientallen bekeuringen na politiecontrole vanuit touringcar

De politie is weer met een touringcar op pad geweest om onder meer telefoongebruikers achter het stuur op te sporen. De controles werden op 6 en 7 oktober gehouden door de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. De controles leverden tientallen bekeuringen op, zo maakte de politie maandag bekend.

Districten Zeeland & Markiezaten:

 • 81 x Niet handsfree bellen
 • 10 x Snelheid
 • 2 x Invordering rijbewijs
 • 3 x Geen gordel dragen
 • 3X Diverse overtredingen

Totaal 99 verbalen

Districten Baronie & Hart van Brabant

 • 82 x Niet handsfree bellen
 • 4 x Snelheid
 • 1x Roodlicht
 • 2x Gordel
 • 2 x Buiten gebruik stellen voertuig
 • 11 x Diverse overtredingen

Totaal 102 verbalen

LEES OOK: Smoesjes en middelvingers: politie controleert vanuit een touringcar

12.45

Brandweer beschermt vee tegen gevaarlijke gassen

Bij het inkuilen van maïs(voer) voor vee zijn maandagmorgen in Oost West en Middelbeers behalve gebruikelijke dampen ook nitreuze gassen vrijgekomen. Deze zijn zeer giftig en bijtend en kunnen risico’s opleveren voor de omgeving. Dit gebeurde bij een boerderij aan de Huijgevoort.

De brandweer werd om kwart over elf ingeschakeld om de koeien en kalveren die in de buurt van de maïskuil staan te beschermen. Er werd 'zelfs' een extra wagen opgeroepen om sneller over water te kunnen beschikken. Met het water hopen de brandweerlieden de gassen snel neer te kunnen slaan. Tegen half twee maandagmiddag werd gemeld dat 'de situatie niet bedreigend is voor de omgeving.'

De brandweer aan de slag bij de plek waar de gassen zijn ontsnapt, vlakbij de stallen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De brandweer aan de slag bij de plek waar de gassen zijn ontsnapt, vlakbij de stallen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
12.30

Automobilist het haasje op sluiproute

LEES OOK: Brandweer en LTO waarschuwen voor zeer giftig gas dat vrij kan komen bij inkuilen maïs
Een volgens de politie 'ongeduldige' automobilist was maandagochtend het haasje toen hij veel te hard over de Esperenweg in Oostelbeers reed. Hij reed 41 kilometer per uur harder dan toegestaan op de sluiproute vanaf de N395 tussen Oostelbeers en Middelbeers. Zijn rijbewijs bleek al bijna 5 jaar te zijn verlopen.

11.30

Vrachtwagenchauffeur schat hoogte tunnel verkeerd in

Een vrachtwagenchauffeur schatte maandagochtend rond acht uur de hoogte van een tunnel in Waspik verkeerd in. Dit meldt de politie. Het ging mis op de Blokenweg. "Bij de bekende tunnel", zo schrijft de politie op Facebook. "De hoogte werd verkeerd ingeschat door de bestuurder. De ravage is inmiddels opgeruimd." Het ging al vaker mis op deze plek.

LEES OOK: Huurder van kleine vrachtwagen maakt grote fout: wagen total loss tegen tunneltje

Foto's: Facebook, politie Waalwijk.
Foto's: Facebook, politie Waalwijk.
10.15

Twee mannen en een vrouw aangehouden na inbraak in seniorenflat

Twee mannen en een vrouw zijn zondagnacht aangehouden voor een inbraak in een seniorenflat aan de Tjeuke Timmermansstraat in Tilburg. Het gaat om mannen van 39 en 40 jaar en een vrouw van 31 jaar. Allen zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Iets na halftwee zondagnacht werd de politie gealarmeerd nadat iemand in de flat glasgerinkel hoorde. Toen agenten bij de flat waren, zagen ze drie mensen over de galerij van de flat lopen. Intussen werd duidelijk dat er een berging was opengebroken.

Hoewel de twee mannen en de vrouw in de flat aan de politie probeerden te ontkomen, wist de politie hen toch in de kraag te vatten. Op de galerij werd inbrekersgereedschap gevonden. Of er daadwerkelijk iets is buitgemaakt, is nog niet bekend.

10.00

Tilburgse (62) aangehouden in verband met dood oud-supermarkteigenaar (65)

In verband met de dood van de 65-jarige Christ Grinwis uit Halsteren is maandagochtend een vrouw van 62 uit Tilburg aangehouden. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de oud-supermarkteigenaar, zo laat de politie weten.

De verdachte werd maandagochtend in haar huis in Tilburg aangehouden. De man uit Halsteren overleed op 9 december vorig jaar onder verdachte omstandigheden. Inmiddels is duidelijk dat er sprake is van een onnatuurlijke dood. Het lijkt er steeds meer op dat de man is vermoord. Lees hier meer.

LEES OOK: Politie onderzoekt verdachte dood van oud-supermarkteigenaar in Halsteren

9.00

Duizend huishoudens in Teteringen en Dorst zonder stroom

Door een stroomstoring zaten sinds maandagochtend acht uur iets meer dan duizend huishoudens in Teteringen en Dorst zonder stroom. Dat meldt netbeheerder Enexis. De verwachting was dat de problemen rond kwart over tien zouden zijn opgelost. Iets eerder was dat het geval.

Het probleem was een kabelstoring, zo laat Enexis weten.

Wachten op privacy instellingen...
9.00

Man (19) aangehouden met illegaal vuurwerk en wapenstok op zak

Een man van 19 jaar is zondagavond in Waalwijk aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk en een uitschuifbare wapenstok. Dat gebeurde rond halfacht op de Taxandriaweg, zo maakte de politie maandagochtend bekend.

In de post op Facebook waarin de politie de aanhouding meldt, wordt nog eens extra de aandacht gevestigd op de inleveractie van wapens die vandaag van start gaat. Dit houdt in dat je deze week op politiebureaus in verschillende gemeenten anoniem steekwapens kunt inleveren. Dit bijvoorbeeld op het politiebureau in Sprang-Cappelle.

"Wees verstandig en lever jouw wapentuig deze week in. Dit voorkomt een strafblad en dit voorkomt slachtoffers op straat!", roept de politie op.

Wachten op privacy instellingen...
07.17

Problemen op het spoor

Er zijn maandagochtend problemen op het spoor tussen Breda-Prinsenbeek en Rotterdam Lombardijen. Daar is rond zeven uur een trein gestrand. De NS verwacht dat de problemen niet voor halfnegen maandagochtend zijn opgelost.

06.49

Vijf aanhoudingen na wedstrijd ADO-FC Den Bosch

De politie heeft zondagmiddag na de voetbalwedstrijd van FC Den Bosch tegen ADO Den Haag zondag vijf mensen aangehouden. Supporters van beide clubs zochten na afloop van de wedstrijd buiten het stadion de confrontatie met elkaar. Er werden dingen vernield en er werd met spullen gegooid. De ME moest eraan te pas komen om de fans uit elkaar houden. Na het vertrek van supportersbussen keerde de rust terug, meldt Omroep West.

03.00

Trein rijdt auto aan op spoorwegovergang

Een auto is zondagnacht bij een spoorwegovergang in Rijen aangereden door een trein. Het ongeluk gebeurde rond drie uur 's nachts bij de Vincent van Goghstraat. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder spoorloos.

De auto is zwaar beschadigd na de aanrijding op de spoorwegovergang in Rijen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De auto is zwaar beschadigd na de aanrijding op de spoorwegovergang in Rijen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
01.00

Brand verwoest bezoekerscentrum Museumboerderij

Aan de Meerstraat in Heeswijk-Dinther is het ontvangstgebouw van de Meierijsche Museumboerderij zondagnacht door brand verwoest. Het vuur werd rond een uur 's nachts ontdekt. Volgens de voorzitter zijn 'echt onvervangbare antieke attributen' verloren gegaan bij de brand.

De brandweer bij de Museumboerderij in Heeswijk-Dinther (foto: Bart Meesters).
De brandweer bij de Museumboerderij in Heeswijk-Dinther (foto: Bart Meesters).
20.30

Automobilist vliegt uit de bocht in Rijsbergen

Een automobilist is zondagavond met zijn auto uit de bocht gevlogen op de Noordhoeksestraat in Rijsbergen. De bestuurder kon zelf uit de auto komen en is door de politie aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!