Werknemers VDL gevraagd vakantie te nemen om schade cyberaanval te beperken

13 oktober 2021 om 11:07 • Aangepast 14 oktober 2021 om 10:49
nl
Werkmaatschappijen van industrieconcern VDL in Eindhoven hebben werknemers gevraagd verlof op te nemen. Het bedrijf ligt sinds vorige week donderdag grotendeels plat na een cyberaanval. De bedrijfsonderdelen hopen zo de financiële schade van de digitale aanval te beperken.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het verzoek is gedaan aan medewerkers die niet kunnen werken omdat hun productielijn nu stilligt, bevestigt een FNV-woordvoerder na berichtgeving in het FD. Het zou aan de werknemer zijn om al dan niet op het verzoek in te gaan.

Volgens de woordvoerder is er veel begrip voor de situatie waarin VDL verkeert.

Veel vragen bij vakbond
Niet-gewerkte uren zouden in een zogeheten ‘urenbank’ worden gestopt. Die uren worden daarin opgespaard om later ingehaald te worden. Vakbond FNV laat in de krant weten veel vragen te krijgen over het verzoek van VDL aan de medewerkers. Die vragen zouden niet alleen van individuele medewerkers komen, maar ook van ondernemingsraden.

Verschillende directies hebben hun or ook gevraagd of de adv-dagen van november en december naar voren kunnen worden gehaald.

Kerstvakantie naar komende week verplaatsen
Bij VDL Special Vehicels in Eindhoven is het personeel gevraagd om hun vakantiedagen tijdens de kerstperiode, van 27 tot en met 31 december, te verplaatsen naar komende week. Dat bevestigt een woordvoerder van de ondernemingsraad. Iedereen kan aangeven of ze het hier mee eens zijn. De 150 medewerkers hebben een dag de tijd om te reageren.

LEES OOK:

Cyberaanval raakt VDL, deel van het bedrijf ligt plat

Een bedrijf gijzelen en de kluis leeghalen vanaf de keukentafel

VDL blijft in de greep van cyberaanval, FNV hoopt op snelle oplossing

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.