Video

Burgemeester sluit theehuis na dodelijke schietpartij in Bergen op Zoom

15 oktober 2021 om 16:11 • Aangepast 18 oktober 2021 om 09:44
nl
Theehuis De Theepot gaat voor een maand op slot na de dodelijke schietpartij in Bergen op Zoom van afgelopen dinsdag. Dat heeft burgemeester Frank Petter vrijdagmiddag besloten.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

In Bergen op Zoom werd dinsdag aan het begin van de avond op zeker twee plekken geschoten. Een 55-jarige man werd neergeschoten op de Wouwsestraatweg en overleed later in het ziekenhuis.

De schietpartij was 's avonds rond half zeven om de hoek bij theehuis De Theepot, op de hoek van de Wouwsestraatweg en de Kastanjelaan. "Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in de wijken staat bij ons altijd voorop", zo schrijft Petter in een persbericht.

Maar het is nog steeds onduidelijk welke rol het theehuis speelde bij de schietpartij. De burgemeester wilde alleen het volgende kwijt: "Op grond van politie-informatie en vanwege de verstoring van de Openbare Orde en Veiligheid sluit ik dit pand."

'Drugshuis'
Volgens buurtbewoners veroorzaken bezoekers al jarenlang overlast. Omwonenden wilden daarom al langer dat het theehuis de deuren moest sluiten. "Dit is een drugshuis!", zeiden bewoners eerder tegen Omroep Brabant. "Ze lopen hier bij de achteringang met heuptasjes naar binnen en gaan vervolgens met kleine zakjes weer naar buiten."

Eerder die avond werd er geschoten op de Jan Dercksstraat, zo'n anderhalve kilometer verderop. Mogelijk heeft het geweld zich daarna verplaatst naar de Wouwsestraatweg, zoals buurtbewoners zeggen. Maar daar wil de politie nog niet op ingaan, zolang het onderzoek loopt.

Diezelfde avond werden drie personen aangehouden. De politie maakte vrijdag bekend dat een 29-jarige man uit Bergen Zoom wordt vrijgelaten. Hij blijft nog wel verdachte. De andere twee waren eerder al vrijgelaten.

Bekijk in de video hoe het er dinsdag aan toe ging in Bergen op Zoom:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.