112-nieuws: Explosieve stof gevonden in Budelse garage - Omroep Brabant
LIVEBLOG

112-nieuws: Explosieve stof gevonden in Budelse garage

20 oktober 2021 om 05:54 • Aangepast 21 oktober 2021 om 10:24
nl
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
In dit liveblog lees je het belangrijkste 112-nieuws uit Brabant. De hele dag word je hier bijgepraat over ongevallen, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De hoofdpunten:

  • Een man is aangehouden omdat hij met zijn blote handen een busje vernielde
  • Een vrouw die een brandend huis niet wilde verlaten, sloeg een agent

Liveblog

22.45

Dit liveblog is afgesloten

21.00

Onbekende stof gevonden in Budelse garage

In een garage aan de Fabrieksstraat in Budel een stof van 'explosieve aard' gevonden.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
19.00

Alcoholvrij in Rijen

In Rijen werd gisteravond een alcoholcontrole gehouden op de Hoofdstraat. Vijftig automobilisten werden gecontroleerd en tot tevredenheid van de politie had geen enkele bestuurder te veel gedronken.

Wachten op privacy instellingen...

17.20

Eindhovenaren rammen politieauto's tijdens achtervolging

De politie heeft dinsdagnacht in Waalre drie Eindhovense mannen opgepakt na een achtervolging.

16.28

Ongeval op A58

Op de A58 gebeurde een ongeval waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Het ging mis net na Oirschot richting Tilburg. Volgens Rijkswaterstaat bedroeg de extra reistijd een halfuur.

Wachten op privacy instellingen...
16.20

Chauffeur zwaargewond na val uit trailer

Een vrachtwagenchauffeur raakte zwaargewond na een val uit zijn trailer. Dat gebeurde rond drie uur tijdens het lossen bij een bedrijf aan de Zijlweg in Waalwijk. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...
16.15

Vreemdelingen opgepakt in Hoogerheide

Leden van de marechaussee en agenten van de politie in Roosendaal hebben dinsdagavond in de bossen bij Hoogerheide zes vreemdelingen opgepakt. Het zestal was even daarvoor ontsnapt uit een busje. Eén van hen mishandelde de chauffeur.

14.17

Demonstranten graven gat vliegbasis Volkel

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag acht mensen aangehouden bij vliegbasis Volkel. De demonstranten hadden met schepjes een gat gegraven onder een hek, zodat ze het terrein op konden.

LEES OOK: Demonstranten graven gat om vliegbasis Volkel te betreden, 8 aanhoudingen

13.50

Man aangehouden voor vernielen busje

Op de Laan van Brabant in Roosendaal is woensdagochtend een 35-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij zou een bestelbusje hebben vernield.

Volgens de politie was een pakketbezorger aan het lossen, waardoor de verdachte moest wachten tot hij door kon rijden. Maar toen de pakketbezorger terug bij zijn busje kwam, vernielde de verdachte met zijn blote handen de voorruit van de bestelbus. De bezorger heeft aangifte gedaan. De man uit Roosendaal zit nog vast voor verhoor.

13.28

Belg rijdt onder invloed van drugs over de A4

De politie zag dinsdagavond op de A4 een auto die met te hoge snelheid voorbij reed en alleen op de linkerbaan bleef rijden. Op de Eendrachtweg in Halsteren gaven agenten de bestuurder een stopteken. Na een speekseltest bleek dat hij onder invloed was van THC en cocaïne.

Het gaat om een 30-jarige man uit België. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Een GGD-arts heeft daar zijn bloed afgenomen, zodat het kan worden onderzocht. Verder krijgt de man een rijverbod van 24 uur. Hij is na verhoor vrijgelaten.

13.08

Vrouw in brandend huis sloeg agent

De politie laat weten dat er woensdagmiddag twee mensen aanwezig waren in het huis in Waalwijk waar korte tijd een brand woedde. Die brand was uiteindelijk snel geblust, maar de man en de vrouw die binnen waren, wilden in de eerste instantie hun huis niet uit.

Tegen de politie zeiden ze dat de corona hadden, waarop agenten beschermingspakken aantrokken. Uiteindelijk zijn ze zelf hun huis uit gegaan. Eenmaal buiten, sloeg de vrouw een van de agenten. Het is niet duidelijk waarom ze dat deed.

Een traumahelikopter landde in de omgeving. De man en vrouw zijn met de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...
13.04

Man reed rond met ongeldig rijbewijs

Op de Willem Dreesweg in Roosendaal is een Arnhemse man bekeurd. In de eerste instantie werd hij aan de kant gezet door de politie, omdat hij asociaal rijgedrag vertoonde. Bij het controleren van zijn rijbewijs bleek dat deze sinds 2012 ongeldig was.

12.07

Geen straf voor Bossche broers die coffeeshop bevoorraadden

De rechtbank in Den Bosch heeft twee broers uit Den Bosch (40 en 48) zijn veroordeeld voor het bevoorraden van een coffeeshop en deelname aan een criminele organisatie. Maar de broers krijgen hiervoor geen straf opgelegd. Vier medeverdachten in de zaak hebben wel een straf gekregen.

LEES OOK: Geen straf voor Bossche broers die coffeeshop bevoorraadden

11.45

Gevaarlijke stoffen gevonden in Cuijk

In Cuijk is de brandweer opgeroepen vanwege gevaarlijke stoffen. In een bedrijfspand aan de Kovel stond een vat vol met zwavelzuur. Dat is vermoedelijk ontstaan nadat verkeerde verhoudingen werden gebruikt bij het mengen van vloeistoffen. De brandweer heeft het vat naar buiten gebracht en metingen verricht om te bepalen hoe gevaarlijk de stoffen zijn.

Het pand werd ontruimd. Na een kwartier mocht iedereen weer naar binnen. Er is niemand gewond geraakt.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
11.30

Brand in huis Waalwijk

In een huis aan het Jasmijnhof in Waalwijk woedde iets over elf uur een brand. De brand is uitgebroken in het huis op de begane grond. Die was vrij snel geblust. Of er mensen binnen waren en hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De straat is afgezet.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
09.55

Ongeluk in Oss, slachtoffer vast onder busje

Op de Doctor Saal van Zwanenbergsingel in Oss is woensdagochtend iemand vast komen te zitten onder een busje. Het is niet duidelijk hoe dat is gebeurd. De brandweer heeft het busje omhoog gekrikt en het slachtoffer bevrijd.

Een traumahelikopter was ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk moet de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
09.50

A58 bij Bergen op Zoom dicht

Door een ongeluk is de A58 van Bergen op Zoom naar Breda dicht bij knooppunt Zoomland. Verkeer wordt daar over de vluchtstrook geleid. De vertraging daar is om tien uur zo'n tien minuten.

08.37

Ruim een uur vertraging op A58

Een ongeluk op de A58 van Tilburg naar Eindhoven zorgt om iets over half negen voor ruim 80 minuten vertraging tussen Moergestel en Best. De rechterrijstrook was daar dicht, maar werd na tien minuten weer vrijgegeven. De vertraging lost sindsdien langzaam weer op.

Foto: Rijkswaterstaat.
Foto: Rijkswaterstaat.
08.00

A2 bij Budel weer vrij

Om acht uur is de A2 van Maastricht naar Eindhoven weer vrijgegeven en de file lost langzaam op. Eerder was er ter hoogte van Budel een ongeluk gebeurd, wat zorgde voor zo'n drie kwartier vertraging.

07.55

Politie zoekt inbreker dierenkliniek

De politie is op zoek naar de man die eerder dit jaar bij een dierenkliniek in Oss inbrak. Camerabeelden ervan werden dinsdagavond getoond in Opsoring Verzocht.

De inbraak gebeurde op 4 april bij Dierenkliniek De Ruwaard in Oss. De dader kroop naar binnen door een klein bovenraampje, boven de deur van de kliniek. Ondanks dat hij zichzelf op beeld van de bewakingscamera's zag, doorzocht hij uitgebreid het pand. Uiteindelijk gaat hij er vandoor met het kasgeld en een fooienenvelop van een paar honderd euro. Via het kleine bovenraampje vertrekt hij weer.

LEES OOK: Inbreker wurmt zich door bovenraampje in dierenkliniek en rooft kassa leeg

07.48

Ongeluk op A2 zorgt voor file

Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd bij Budel. Tussen afrit Budel en knooppunt Leenderheide staat daardoor een file van tien kilometer. Rond tien voor acht is de vertraging opgelopen tot bijna drie kwartier.

05.47

Steekpartij in Rosmalen

Een afspraakje dat een 38-jarige man uit Den Bosch had met twee jonge vrouwen, is rond twee uur 's nachts niet goed afgelopen. Hij raakte lichtgewond bij een steekpartij. De twee vrouwen, een 20-jarige vrouw uit Rosmalen en een 21-jarige vrouw uit Boxtel, zijn aangehouden. Ze worden later op de dag gehoord over hun mogelijke rol in de steekpartij.

De steekpartij gebeurde op de Tamboerstraat. De man kon door ambulancepersoneel ter plekke worden behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Mogelijk zou er een ruzie over drugs aan de steekpartij vooraf zijn gegaan.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
05.43

Bestuurder zakt in elkaar na ongeluk op de A67

Op de A67 bij Lierop is dinsdagnacht een auto op zijn voorganger geklapt. De bestuurder van de voorste auto kwam met de schrik vrij, maar de man die bij de achterste wagen achter het stuur zat, is na het uitstappen op de weg in elkaar gezakt. Het is onduidelijk hoe het met de man gaat. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto's moesten door een berger worden afgevoerd.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone