Advocaat uit Helmond krijgt prijs voor haar rol in toeslagenaffaire - Omroep Brabant

Advocaat uit Helmond krijgt prijs voor haar rol in toeslagenaffaire

28 oktober 2021 om 12:34 • Aangepast 29 oktober 2021 om 14:34
nl
Advocaat Eva González Pérez uit Helmond is door de Landelijke Cliëntenraad onderscheiden voor haar rol in het onthullen van de toeslagenaffaire. De Cliëntenraad komt op voor de belangen van mensen met een uitkering. Het is volgens de belangenorganisatie 'volledig op het conto van González Pérez te schrijven dat het toeslagenschandaal boven tafel is gekomen'.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Donderdagochtend kreeg de advocaat daarom de RoeteRing uitgereikt. Een onderscheiding die is vernoemd naar Else Roetering, een van de oprichters van de belangenorganisatie.

Wachten op privacy instellingen...

González Pérez staat tientallen gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire bij. Volgens de jury die de prijs heeft toegekend, was het de Helmondse advocaat die politieke hoofdrolspelers in de onthulling, zoals Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (destijds CDA) en Renske Leijten (SP), over het schandaal benaderde. Ook hield zij contact met journalisten van RTL Nieuws en Trouw die zich vastbeten in de zaak.

"Zowel de Kamerleden als de journalisten worden regelmatig geroemd om hun rol bij de onthulling van het toeslagenschandaal", aldus de jury. "González Pérez is op de achtergrond gebleven en zit daar niet mee."

"Wikkel het netjes af. Ik rust niet totdat dát is gebeurd."

De advocate zegt zelf te blijven vechten voor een goede afhandeling. "Elke keer krijgen de slachtoffers het gevoel dat over hen heen wordt gereden. Er komt weer een sorry van een verantwoordelijke, maar dat wordt alleen gezegd als ze worden betrapt. Dit moet stoppen."

Fouten maken kan volgens haar gebeuren. "Maar wikkel het netjes af. Ik rust niet totdat dát is gebeurd." In de affaire zijn duizenden ouders door de overheid onterecht als fraudeur bestempeld en zo in de schulden gestort.

LEES OOK:

Advocaat van toeslagaffaire heeft nog veel vragen bij toezegging kabinet

Advocaat toeslagaffaire niet blij met aftreden kabinet: 'Slachtoffers hebben daar niet zoveel aan'

'Het onrecht dat deze ouders is aangedaan', advocate als eerste gehoord over toeslagenaffaire

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.