Liveblog

112-nieuws: motorrijder gewond bij ongeluk in Breda

4 november 2021 om 06:18 • Aangepast 5 november 2021 om 09:51
nl
In dit liveblog houden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Hoofdpunten:

  • 200.000 kilo papier verwoest bij brand Roosendaal
  • Bewoners even hun huizen uit na felle autobrand in Den Bosch
  • Vermiste vrouw (73) jaar in goede gezondheid gevonden

Liveblog

21.46

Twintig boetes bij drie verkeerscontroles in Oosterhout en Raamsdonksveer

Teams van de politie hebben donderdag op drie verschillende locaties in Oosterhout en Raamsdonksveer een verkeerscontrole gehouden. Ook studenten van de politieopleiding deden mee en er waren drie middelbare scholieren voor een meeloopdag.

Er werden boetes uitgedeeld onder meer voor te hard rijden en snorfietsen die waren opgevoerd. Ook voor onder meer het vasthebben van een mobiele telefoon en het niet dragen van een autogordel.

21.39

Aanrander nog niet gevonden

Wachten op privacy instellingen...
20.52

Aanrander gezocht in Eindhoven

De politie is in Eindhoven op zoek naar een man die iemand aangerand zou hebben. Het gaat om een witte of licht getinte man op een herenfiets. Hij is gezien op de Ampèrestraat, rond kwart over acht. Hij droeg een blauwe jas en een spijkerbroek en droeg een mondkapje. Hij is vermoedelijk tussen de 16 en 25 jaar oud. Er is een Burgernetmelding verspreid.

19.13

Politie houdt verwarde man met 'vuurwapen' aan

De politie heeft donderdagmiddag een verwarde man aangehouden die met een 'vuurwapen' over straat zou lopen. Daarover kwamen al een aantal keer meldingen binnen bij de politie. De man werd gevonden op de Heistraat in Helmond, hij bleek een gasaansteker vast te houden. Dat is in beslag genomen. Dat meldt de politie op Facebook.

Foto: Politie Helmond
Foto: Politie Helmond
19.09

Auto en motor botsen in Breda

Bij een botsing tussen een motor en een auto is een persoon gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde top de kruising van de Doorboslaan met de Nieuwe Kadijk. De motorrijder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe hij er aan toe is. De automobilist bleef ongedeerd.

18.54

Dode bij aanrijding in Rosmalen

Op de Vliertwijksestraat in Rosmalen is donderdagavond een bestuurder overleden na een ongeluk. Twee auto's botsten op elkaar. Dat laat de politie weten. Hoe het met de bestuurder van de andere auto gaat, is nog niet duidelijk.

LEES OOK: Dode na botsing tussen twee auto's in Rosmalen

17.29

Houten bootje gaat in vlammen op in Roosendaal

De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt voor een brand in een houten bootje, langs het Sfeerstrand in Roosendaal. Er raakte niemand gewond, maar van het bootje is niet veel meer over. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Mogelijk is er sprake van brandstichting.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
17.17

IJverige agent heeft zin in meldingen van illegaal opgeslagen vuurwerk

Wachten op privacy instellingen...
16.45

Politie maakt beeld verdachte van vernielingen openbaar

De politie heeft beelden openbaar gemaakt van een verdachte die zes auto's vernield die geparkeerd stonden aan de Welpenstraat in Helmond. Dat gebeurde afgelopen zomer, in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 augustus. Er zijn camerabeelden verzameld uit de omgeving, waarop de verdachte goed zichtbaar is. De politie hoopt dat iemand hem herkent.

Foto: politie
Foto: politie
16.10

Twee hennepkwekerijen in Tilburg

In Tilburg zijn donderdag twee hennepkwekerijen ontmanteld. Dat melden wijkagenten van de Reeshof op Instagram. Het gaat om een huis aan de Naardenstraat, daar werden ongeveer 200 hennepplantjes gevonden. Het huis wordt voor drie maanden gesloten door de gemeente.

De tweede kwekerij werd gevonden aan de Haelenstraat. Daar waren twee ruimtes ingericht om wiet te kunnen kweken. Een 29-jarige man was in het huis aanwezig, hij is opgepakt.

15.34

Brand in kippenschuur is onder controle

De brand in een leegstaande kippenschuur in Wintelre is onder controle, meldt de brandweer. Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog onbekend. Er raakte niemand gewond bij de brand.

15.26

Auto glijdt uit de bocht in Roosendaal

Een auto is uit de bocht gegleden op de Zundertseweg in Roosendaal. De wagen verloor zijn grip op het wegdek. Daarna kwam de auto in botsing met een tegemoetkomende auto op de rotonde. De bestuurster van de auto is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
14.20

Grote brand in leegstaande kippenstal in Wintelre

In een gebouw aan de Oirschotsedijk woedt donderdagmiddag een grote brand. Volgens de brandweer zou het gaan om een leegstaande kippenstal. Niemand is gewond geraakt.

"Er is flinke rookontwikkeling zichtbaar. Blijf in ieder geval uit de rook en geef hulpdiensten de ruimte!", schrijft de brandweer. Inmiddels zijn drie blusvoertuigen, hoogwerker en een watertransportsysteem ingezet. Het vuur was rond drie uur nog niet onder controle.

(foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties)
(foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties)
(foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties)
(foto: Rico Vogels/SQ Vision Mediaprodukties)
13.19

Fietser gewond na ongeluk in Breda

Een fietser is woensdag gewond geraakt bij een ongeval. Het gebeurde aan het Koldenhofpad in Breda. Volgens een ooggetuige is het slachtoffer door een auto aangereden. De fietser is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij, meldt de getuige.

(foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties)
(foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties)
12.28

200.000 kilo papier verwoest bij brand papierrecyclefabriek Roosendaal

Bij de brand in een papierrecyclefabriek in Roosendaal is 200 ton papier verloren gegaan. Bij het bedrijf aan de Bosstraat op industrieterrein Borchwerf woedde woensdagnacht een brand. Het nablussen veroorzaakte in de ochtend nog veel witte rook.

Christian Traets SQ Vision Mediaprodukties
Christian Traets SQ Vision Mediaprodukties
12.04

Overval tankstation Berghem opnieuw in Bureau Brabant

De politie is nog altijd op zoek naar de daders van een overval op een tankstation in Berghem, ruim anderhalf jaar geleden. Via Bureau Brabant hoopt de politie maandag nieuwe tips te krijgen.

Op 16 januari vorig jaar werd het Shell tankstation aan de Burgemeester van Erpstraat in Berghem overvallen. De daders waren drie jonge mannen die zeer waarschijnlijk uit de omgeving komen. Ze dreigden met messen en de medewerkster achter de balie is zichtbaar in angst voor wat de daders zullen doen.

LEES OOK: ‘Ik voel het mes nog in mijn rug’, overval maakt na 1,5 jaar nog indruk

11.50

Vrouw gewond bij ongeluk in Oss

Een vrouw is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeluk in Oss. Dat gebeurde aan de Hartog Hartogsingel in Oss. Een auto en een busje kwamen in botsing met elkaar. De bestuurder van de auto is met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het precies met haar gaat is onduidelijk.

De bestuurder van het busje bleef ongedeerd. Volgens een ooggetuige gaat het waarschijnlijk om een voorrangsfout.

(foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
(foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
09.49

Brand bij recyclebedrijf Roosendaal onder controle

De brand bij een recyclebedrijf in Roosendaal is onder controle. Het sein brand meester is donderdagochtend rond tien uur afgegeven. "Al het papier, totaal zo’n 200 ton is uit de loods gehaald en afgeblust. Ook de rook is verdwenen", meldt de veiligheidsregio.

Bij het bedrijf aan de Bosstraat op industrieterrein Borchwerf woedde woensdagnacht een brand. Het nablussen veroorzaakte in de ochtend nog veel witte rook.

08.35

Vermiste Johanna (73) in goede gezondheid gevonden

De vermiste 73-jarige Johanna is in goede gezondheid gevonden. Dat meldt de politie donderdagochtend. De vrouw was sinds woensdagmiddag drie uur vermist en daarom werd een foto verspreid. Ze is gevonden in Bavel.

De vrouw was voor het laatst gezien bij verzorgingstehuis Aneas aan de Zaart 35 in Breda. Woensdagnacht heeft de politie in die omgeving met diverse eenheden naar de vrouw gezocht, maar dit leverde toen niks op.

LEES OOK: Vermiste Johanna (73) in goede gezondheid gevonden

08.09

Automobilist bekneld na ongeluk in Tilburg

Een automoblist is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeluk in Tilburg. Het ongeval gebeurde rond zeven uur op de kruising van de Kranenberg en de Heieinde. Volgens een ooggetuige werd de bestuurder door een andere automobilist aan de zijkant geraakt. Het slachtoffer kwam bekneld te zitten.

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen afgevoerd naar een ziekenhuis, de andere bestuurder raakte niet gewond en kreeg een warmtedeken tegen de kou.

(beeld: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties)
(beeld: Jack Brekelmans/SQ Vision Mediaprodukties)
07.40

Politie verspreidt foto van vermiste Johanna van Dongen (73) uit Breda

De vrouw van 73 jaar uit Breda die sinds woensdagmiddag drie uur wordt vermist, is Johanna van Dongen. Dat meldt de politie donderdagochtend vroeg. Ook heeft de politie een foto van haar verspreid.

De vrouw is voor het laatst gezien bij verzorgingstehuis Aneas aan de Zaart 35 in Breda. Mogelijk is ze van het verzorgingshuis in de richting van haar huis in de Muizenberglaan gelopen. Woensdagnacht hefet de politie in die omgeving met diverse eenheden naar de vrouw gezocht. Dit nog zonder resultaat.

07.15

Waarschuwing voor rook na brand bij papier recyclebedrijf Roosendaal

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant waarschuwt donderdagochtend rond zeven uur voor rookoverlast door een brand bij een papier recyclebedrijf aan de Bosstraat op industrieterrein Borchwerf in Roosendaal. Bij het bedrijf woedde woensdagnacht een brand. Deze is inmiddels onder controle, maar de brandweer is nog bezig met afblussen. Dit kan veel witte rook veroorzaken.

Heb je last van de rook dan adviseert de veiligheidsregio ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Rond zeven uur draait de wind alle kanten op. Medewerkers van bedrijven op de Borchwerf en ook bewoners rond het spoor kunnen daarom last krijgen van de rook. Het gaat om de omgeving Gewenten, Borchwerf, Bosstraat, Stepvelden, Hoge Bergen tot aan de Galstelseweg. De overlast kan nog enkele uren duren.

De eerst melding van de brand bij het recyclebedrijf kwam iets na halfvier. De brand woedde in een van de loodsen in een papierverwerkingsmachine en in twee papierbalen van in totaal zo'n duizend kilo. Het sein brand meester is volgens de veiligheidsregio rond zeven uur nog niet gegeven . "Eerst moeten de papierbalen uit elkaar worden getrokken en zorgvuldig worden afgeblust", laat ze weten.

Wachten op privacy instellingen...
06.30

Zoektocht naar vermiste vrouw (73) in Breda

De politie heeft woensdagnacht in Breda met veel eenheden gezocht naar de vrouw van 73 die vermist wordt. Voor zover bekend is ze nog niet gevonden. De vermissing werd woensdagavond gemeld. De vrouw is voor het laatst gezien tussen toen ze liep tussen de Zaart en de Muizenberglaan in Breda.

Wachten op privacy instellingen...
06.15

Bewoners even hun huizen uit na felle autobrand in Den Bosch

Bewoners van enkele huizen aan de Runstraat in Den Bosch moesten woensdagnacht rond twee uur uit voorzorg even hun huis uit nadat ze werden opgeschrikt door een felle autobrand. De vlammen grepen supersnel om zich heen en de rook van de brand trok enkele huizen binnen. Uit voorzorg moesten de bewoners daarom hun huizen uit.

Van een huis sneuvelden enkele ramen door de hitte die de brand veroorzaakte. Twee auto's werden door de brand verwoest.

Nadat de huizen door de brandweer waren geventileerd konden de bewoners weer terug. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar de politie sluit brandstichting niet uit.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
06.00

Bestelbus in brand in Oss

Een bestelbus aan de Doctor Hoebenstraat in Oss is woensdagnacht uitgebrand. De brand in de Schadewijk werd rond halfeen gemeld. Volgens een fotograaf ter plekke was de laadruimte van de bus vrijwel leeg. De oorzaak van de brand is niet duidelijk.

Op 23 oktober ging een paar honderd meter verderop, in de Johannes Poststraat, ook al een auto in vlammen op.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!