Deze Sinterklaasintochten gaan wel of juist niet door

12 november 2021 om 16:18 • Aangepast 13 november 2021 om 15:16
nl
Sinterklaas komt komend weekend aan in veel plaatsen in onze provincie. Maar met nieuwe coronamaatregelen in aantocht worstelen veel comités, waaronder die van Helmond, met de vraag hoe ze dit aan moeten pakken. Oirschot besloot vrijdag op het laatste moment een streep door de intocht te zetten.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Op de meeste plekken gaat de intocht door, zij het in aangepaste vorm. Vijf gemeenten geven aan dat ze de intocht 'onder voorbehoud' door laten gaan, daar zijn ze nog aan het wikken en het wegen.

Drive through
Op elf plekken is gekozen om de (traditionele) intocht helemaal af te blazen, of in zeer aangepaste vorm door te laten gaan.

Zo komen Zundert en Eersel met een oplossing die doet denken aan de strenge lockdown tijdens de eerste coronagolf: "Er is geen intocht, maar een drive through op Landgoed Duynenwater, het voormalige E3 Strand. Bezoekers maken een rondrit met hun auto en de Sint zit in een tent waar de pieten een snoepzak uitdelen", zo laat de gemeente Eersel weten.

Dat het anders kan laat Tilburg zien, waar de Sint als vanouds aanmeert in de Piushaven. Voor de festiviteiten op het Willemsplein is wel een QR-code nodig. Ook wordt er maar 75 procent van het normale aantal mensen toegelaten. Dat komt neer op 2000 mensen.

Coronacheck
Het scannen van de QR-code zien we op meerdere plekken terug. Veel sinterklaascomités kiezen er voor bepaalde gebieden met hekken af te zetten en een coronacheck te doen. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Dongen en Tilburg.

Andere gemeenten kiezen voor een QR-check voor dat gedeelte van het programma dat binnen plaatsvindt. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Reusel-De Mierden.

Bekijk hier hoe de situatie bij jou is:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!