Video

Sinterklaas? Carlo heeft zijn huis nu al helemaal in de kerstsferen

14 november 2021 om 13:00 • Aangepast 15 november 2021 om 10:56
nl
Bij veel families neemt de spanning al flink toe deze dagen. Sinterklaas komt zaterdag eindelijk weer in het land. Bij sommigen leeft het Sinterklaasfeest niet zo, zoals bij Carlo Vereijken thuis. Hij slaat Sinterklaas over en hij is al helemaal in de kerstsfeer, zijn hele huis al is versierd.
Profielfoto van Thijs den Ouden
Geschreven door

In een middag de kerstboom kopen en het hele huis versieren. Voor veel mensen is dat prima te doen, maar niet bij Carlo Vereijken. “We zijn ongeveer twee weken bezig geweest om binnen en buiten helemaal te versieren.”

"Ze vragen dan altijd wanneer we weer gaan beginnen."

Veel mensen worden blij als ze hun huis versieren. De gezellige lampjes zorgen voor een knus gevoel. Carlo gaat alleen wat verder dan alleen dat knusse gevoel thuis. “Je kunt ook andere mensen een vrolijk moment bieden, al helemaal in deze ellendige tijd.”

Dat mensen ervan genieten merkt Carlo onder andere in de supermarkt. “Mensen komen naar me toe om te vragen of ik van het kersthuis ben. Ze vragen dan altijd wanneer we weer gaan beginnen."

"Je koopt niet één ding terug, maar twee of drie."

Als het langzaam begint te schemeren buiten, komen ook de eerste kinderen al bij Carlo aan de deur. “Ze komen dan altijd vragen of de lampjes misschien aan mogen.”

Carlo begon ongeveer tien jaar geleden met zijn kerstverzameling. Die langzaam uitgroeide tot iets groots. “Er gaat iets kapot en je koopt dan weer wat bij. Je koopt niet één ding terug, maar twee of drie.”

"We zijn twee weken bezig met opbouwen, maar binnen twee dagen klaar met opruimen."

Al die versieringen en lampjes zijn niet te extreem volgens Carlo. En hoe dat komt? “Alles is netjes en geordend. Het is geen rommeltje.”

Uiteindelijk moet alle versiering ook opgeruimd worden, misschien wel de vervelendste klus van allemaal. Gelukkig voor Carlo is hij daar minder lang mee bezig. “We zijn twee weken bezig met opbouwen, maar binnen twee dagen klaar met opruimen.”

Dat opruimen laat gelukkig nog wel even op zich wachten. “We hebben met de familie nog een nieuwjaarsborrel bij ons thuis. Dan blijf het nog hangen, maar na het eerste weekend van januari staat alles weer op zolder.”

LEES OOK:

Kringloopwinkel houdt kerstmarkt voor mensen met 'kleine beurs'

Kat Rudy at de kerstversiering op en ging bijna dood

Marie (78) staat al in de startblokken voor Kerstmis: 'Kan niet vroeg genoeg beginnen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.