112-nieuws: geen treinverkeer Vught • ambulancedienders in ziekenhuis - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: geen treinverkeer Vught • ambulancedienders in ziekenhuis

14 november 2021 om 06:00 • Aangepast 22 november 2021 om 14:52
nl
In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De hoofdpunten:

  • Man doodgeschoten op straat in Breda.
  • Agent gewond bij botsing tussen politiewagen en personenauto.
  • Profvoetballer Rai Vloet betrokken bij dodelijk ongeval.
  • Politie zoekt met spoed eigenaresse paarse omafiets.

Liveblog

22.50

Dit liveblog is afgesloten

22.14

Geen treinverkeer tussen Boxtel en Vught

Tot halftwee de komende nacht rijden er geen treinen tussen Boxtel en Vught. De Nederlandse Spoorwegen laten dit weten. De verstoring is een gevolg van een aanrijding met een persoon bij de Laagstraat in Vught, rond tien uur zondagavond, zo meldt spoorbeheerder ProRail. Er worden bussen ingezet.

21.20

Ambulancemedewerkers na ongeval Helmond nog in ziekenhuis

De ambulancemedewerkers die betrokken waren bij de botsing met een auto in Helmond waarbij drie tieners om het leven kwamen, liggen nog ter observatie in het ziekenhuis. Dat meldt de GGD Brabant-Zuidoost.

Het ziet er naar uit dat de auto waar de jongens in reden mogelijk op de verkeerde weghelft terecht is gekomen, maar hoe dat kon gebeuren is nog niet bekend. De ambulance reed op het moment van het ongeluk zonder patiënt en ook zonder sirene of zwaailichten.

LEES OOK: Ongeluk in Helmond: medewerkers GGD en een jongen nog in ziekenhuis

20.50

Automobilist vlucht na botsing

Een man is zondagavond gevlucht nadat hij in Eindhoven met zijn auto tegen een verkeerslichteninstallatie was gebotst. Dit gebeurde rond kwart over acht op de kruising van de Boschdijk met de Alard du Hamelstraat. De bestuurder rende weg en draaide hij zich om om iets uit de wagen te halen. Vervolgens nam hij weer de benen. Terwijl de auto werd weggetakeld, heeft de politie (vergeefs) naar de automobilist gezocht.

De wagen die tot stilstand kwam, de brandweer hoefde niet veel te doen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen die tot stilstand kwam, de brandweer hoefde niet veel te doen (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De zwaar beschadigde auto (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De zwaar beschadigde auto (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
19.00

Man doodgeschoten in Breda

Bij het woonwagenkamp aan de Nieuwe Inslag in Breda is zondagavond geschoten. Hierbij is een man om het leven gekomen. Hij was op straat onder vuur genomen. In de directe omgeving is een verdachte opgepakt, zo meldt de politie. Ze laat ook weten dat slachtoffer en verdachte bekenden van elkaar zijn.

De politie is bezig met een onderzoek na de schietpartij (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie is bezig met een onderzoek na de schietpartij (foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties).

Eind maart werd er bij hetzelfde kamp ook al geschoten. Toen raakte een man gewond.

LEES OOK:

Man overleden na schietpartij in Breda, verdachte aangehouden

Schietpartij op woonwagenkamp Breda: man (56) verdacht van poging tot moord

18.05

Agent gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising van de Reigerbosweg en de Professor Kamerlingh Onnesweg in Waalwijk is een politieagent gewond geraakt. De agent is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. De andere automobilist die bij de aanrijding betrokken was, raakte niet gewond. De politie onderzoekt hoe het ongeval kon gebeuren.

17.50

Poolse bestuurder (26) maakt er een potje van op A16

De politie pakte zaterdagavond een 26-jarige Poolse automobilist op die veel te hard over de snelweg A16 reed. Agenten hielden ter hoogte van Prinsenbeek een snelheidscontrole en de Pool scheurde er met 163 kilometer per uur langs. Zijn auto had sinds maart vorig jaar geen geldige registratie meer. Tijdens de achtervolging liep de snelheid op richting de 190 en op de Laan van Europa in Dordrecht kon de bestuurder aan de kant worden gezet.

Opvallend genoeg verklaarde hij zelf veel harder te hebben gereden dan de politie kon aantonen. De Pool liet zelfs een videofilmpje zien. Hij kreeg boetes voor rijden zonder rijbewijs, het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs en het rijden onder invloed van drugs.

Wachten op privacy instellingen...
17.00

Illegaal vuurwerk in Ossendrecht

In een huis in Ossendrecht is zaterdag 336 kilo illegaal vuurwerk gevonden en in beslag genomen. Dat meldt de politie. De bewoner, een 26-jarige man, zit vast.

15.50

Kind (4) overleden bij ongeluk op A4, Rai Vloet aangehouden

Profvoetballer Rai Vloet uit Schijndel was afgelopen nacht betrokken bij een noodlottig ongeval op de A4 bij Hoofddorp. Daarbij kwam een 4-jarig jongetje om het leven.
Door een botsing tussen twee auto's raakte het kind zwaargewond. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Drie andere inzittenden, de ouders en nog een kind, raakten gewond.

De 26-jarige Vloet en de andere inzittende, een 27-jarige man uit Veldhoven, zijn aangehouden en zitten nog vast. Mogelijk waren zij onder invloed. Zij bleven bij het ongeluk ongedeerd. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

15.30

Politie zoekt naar eigenaresse damesfiets in Den Bosch

In verband met een lopend onderzoek zoekt de politie met spoed naar de identiteit van de vermoedelijke eigenaresse van een damesfiets die zaterdag op een locatie in ’s-Hertogenbosch-Zuid werd gevonden. De 'omafiets' is paars van kleur en van het merk Old Dutch. Opvallend is ook dat de fiets één zwarte en één witte band heeft. Onder het zadel hangt een groot kettingslot. De fiets is weliswaar gegraveerd, maar dat bracht het onderzoek niet verder.

De vrouw naar wiens identiteit de politie op zoek is, is een ongeveer 1.65 meter lang en heeft lang, blond haar (highlights) en een verzorgd uiterlijk. De vrouw is voor het laatst gezien in een blauwe sportlegging met daarop een grijze Adidas sweater.

Foto: politie.
Foto: politie.
12.33

Brand in airco op garage naast huis in Udenhout

Aan de Bereklauw in Udenhout woedde zondagochtend brand in een airco op het dak van een garage naast een huis. Het vuur ontstond vermoedelijk door een technisch defect. De bewoner van het huis kreeg het benauwd vanwege de rook die hij had ingeademd. Hij kreeg daarop zuurstof toegediend. Hij hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De brandweer kon door snel op te treden voorkomen dat de brand meer schade veroorzaakte.

De brand in de airco zou ontstaan zijn door een technisch defect (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De brand in de airco zou ontstaan zijn door een technisch defect (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
11.18

Automobilist vliegt uit de bocht in Breda

Een automobilist is zondagochtend rond halfelf uit de bocht gevlogen op het kruispunt van de Keizerstraat met de Akkerstraat in Breda. De auto kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal bij een bushalte. Toen de hulpdiensten aankwamen, was de bestuurder verdwenen. Maar korte tijd later kwam een vrouw aanlopen en deed zij haar verhaal in de politiebus. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld.

Wachten op privacy instellingen...
10.15

Mannen aangehouden bij transportbedrijf

Twee mannen zijn zaterdagnacht aangehouden op het afgesloten terrein van een transportbedrijf aan de Spuiweg in Waalwijk, waar ze niets te zoeken hadden. Ze werden betrapt door een beveiliger. Die vermoedde dat ze wilden inbreken in de vrachtwagens die daar geparkeerd waren. De mannen probeerden zich te verstoppen, maar nadat een agent dreigde de politiehond los te laten kwamen ze tevoorschijn. Ze hadden een gat in het hek geknipt en afdekzeilen van vrachtwagens opengesneden.

09.30

Automobilist die motorrijder aanreed had gedronken

De automobilist die zaterdagmiddag in botsing kwam met een motorrijder op de Wagenaarstraat in Tilburg had gedronken. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. De 55-jarige Tilburger kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur. De 22-jarige motorrijder uit Tilburg is onder behandeling in het ziekenhuis. "We gaan met hem in gesprek zodra dit kan", laat de politie weten.

De aanrijding vond plaats op de Wagenaarstraat in Tilburg (foto: Corrado Francke).
De aanrijding vond plaats op de Wagenaarstraat in Tilburg (foto: Corrado Francke).
08.50

UPDATE :

08.35

Agressieve winkeldief dreigt met mes

Een 42-jarige man zonder vaste woonplaats is zaterdagmiddag aangehouden na het stelen van een pak vlees in een supermarkt aan de Donk in Breda. Winkelpersoneel zag hoe de man het vlees onder zijn jas stopte en zonder te betalen langs de kassa’s liep. Toen hij werd aangesproken en vastgepakt, haalde de man een mes uit zijn kleren en dreigde daarmee. Het lukte de medewerkers samen met klanten om de man in bedwang te houden tot de politie aankwam.

07.13

Brand in basisschool Eindhoven

Bij basisschool De Vijfkamp aan de Waddenzeelaan in Eindhoven woedt een uitslaande brand. Het vuur werd rond zeven uur zondagochtend ontdekt. Een leslokaal is uitgebrand. De brandweer is met drie blusvoertuigen uitgerukt om het vuur te bestrijden. "We proberen te voorkomen dat de brand zich uitbreidt naar de rest van het gebouw", laat een woordvoerder van de brandweer weten. Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend. Er is niemand gewond geraakt.

Wachten op privacy instellingen...
03.12

Automobilist crasht in tuin in Hooge Mierde

Een automobilist is zaterdagavond rond elf uur gecrasht aan de Kuilenrode in Hooge Mierde. De auto vloog op hoge snelheid uit de bocht, rakelings langs een boom, ramde drie palen van een overkapping en kwam in een heg tot stilstand. Omdat de mogelijkheid bestond dat geraakte overkapping kon instorten, is die gestut door de bewoner van het huis. De chauffeur van de auto is aangehouden vanwege rijden onder invloed.

Wachten op privacy instellingen...
Onderzoek in de gecrashte auto in Hooge Mierde (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
Onderzoek in de gecrashte auto in Hooge Mierde (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
01.45

Drie tieners overleden na botsing ambulance en auto in Helmond

Bij een zeer ernstige botsing tussen een ambulance en een auto in de Heeklaan in Helmond zijn zaterdag kort na middernacht drie tieners overleden. Zij zaten alle drie in de auto. Eén andere inzittende van de auto raakte ernstig gewond. De dodelijke slachtoffers zijn twee jongens van 15 en 16 jaar oud uit Eindhoven en een 16-jarige uit Nuenen. De Nuenenaar bestuurde de auto op het moment van het ongeluk. Het zwaargewonde slachtoffer is een 15-jarige Eindhovenaar.

Wachten op privacy instellingen...
01.28

Ravage bij knooppunt Hooipolder

Op de A59 bij knooppunt Hooipolder ontstond zaterdagavond een flinke ravage nadat de bestuurder van een Chrysler op het knooppunt wilde keren. Die botste hierbij op een tegemoetkomende Skoda. Door de klap werd de Skoda gelanceerd en kwam deze op de afrit van de A27 terecht en raakte daar een Audi die voor het stoplicht stond te wachten. Ondanks de enorme ravage raakte niemand gewond. Alle auto's zijn getakeld.

Wachten op privacy instellingen...

23.49 Overstekende vrouw aangereden in Breda
Een vrouw is zaterdagavond rond halfelf aangereden toen ze de John F. Kennedylaan in Breda overstak in de buurt van de Brouwerijstraat. Ze werd geraakt door een motorrijder. Een mobiel medisch team kwam met de auto naar Breda om het aanwezige ambulancepersoneel te ondersteunen. Het slachtoffer is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De vrouw werd aangereden toen ze de John F. Kennedylaan in Breda wilde oversteken (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De vrouw werd aangereden toen ze de John F. Kennedylaan in Breda wilde oversteken (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
23.00

Vrachtwagenchauffeur aangehouden in Waalwijk

Een vrachtwagenchauffeur die vrijdag een fietser, bij wie een kind achterop zat, aanreed in Den Haag is aangehouden in Waalwijk. De chauffeur reed na het ongeluk door, maar op basis van zijn kenteken werd de bestuurder later getraceerd op de A59. Hij bleek onderweg naar het industrieterrein in Waalwijk. Daar werd hij aangehouden. De 42 jarige man bleek niet over een rijbewijs te beschikken om een trekker/oplegger-combinatie te mogen besturen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone