De Efteling krijgt een nieuw luxe hotel, project kost miljoenen

21 november 2021 om 16:15 • Aangepast 29 november 2021 om 14:15
nl
Het entreegebied van de Efteling gaat de komende tijd rigoureus veranderen. Bij de ingang van het attractiepark wordt een luxueus hotel gebouwd, zo meldt website Looopings. Tegelijkertijd krijgt het plein tussen het entreegebouw en watershow Aquanura een totaal andere indeling. Het gaat om een miljoeneninvestering.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De Efteling kiest voor een chic vip-hotel, zo meldt Looopings na gesprekken met verschillende betrokkenen. La Place-restaurant De Vrolijke Noot, geopend in 2018, moet wijken voor de plannen. Door het gebied opnieuw te ontwerpen, wil de Efteling meer eenheid creëren.

In juni werd bekend dat de Efteling verder mocht uitbreiden, om zo te groeien naar 7 miljoen bezoekers per jaar. Er was veel bezwaar van omwonenden en milieuliefhebbers, maar de Raad van State keurde uiteindelijk de door de gemeente aangepaste bestemmingsplannen goed.

Toch lopen de nieuwe plannen zo’n twee jaar vertraging op: “Door de financiële gevolgen van corona, gaat de schop niet meteen in de grond. Maar de komende jaren kunnen we de plannen die we hebben, gaan realiseren. In eerste instantie gaan we de oostelijke kant op, dat stuk gaan we bij het park betrekken. Daar komen allerlei soorten attracties, binnen, buiten, horeca en verblijven", zei directeur Fons Jurgens in juni.

"Het is mooi als fans speculeren over plannen van de Efteling. Dit bericht is daar een voorbeeld van", reageert een woordvoerster. "Op dit moment focussen we op bedrijfsvoering met huidige coronamaatregelen. Ook financieel gezien. We hopen dit jaar goed af te sluiten, maar dat is nog onzeker. Daarna kijken we pas weer vooruit. Goed om te zien dat fans alvast graag vooruit kijken naar de tijden die na de coronaperiode volgen."

Op deze plekken wil de Efteling uitbreiden (beeld: Efteling).
Op deze plekken wil de Efteling uitbreiden (beeld: Efteling).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.