Liveblog

112-nieuws: werkbus in brand gestoken • brand in basisschool

21 november 2021 om 05:49 • Aangepast 29 november 2021 om 14:35
nl
In dit liveblog houden we je zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Brandstichtingen en vuurwerkoverlast in Roosendaal.
  • Visser met wapen, munitie en mes aangehouden.
  • Man spuugt naar helpende agenten.
  • Brommer met extreem veel vermogen in beslag genomen in Eindhoven.

Liveblog

23.30

Bus in brand gestoken in Roosendaal

In de Roosendaalse wijk Langdonk, waar het al de hele avond hommeles is met overlastgevende jeugd, is een bus in brand gestoken. Dat gebeurde op de kruising van de Langdonk met de Isabelladonk. Het zou gaan om een werkbus.

Foto: Raymond Merckx.
Foto: Raymond Merckx.
22.45

Drie jonge daders plegen gewapende overval op restaurant in Eersel

Aan de Nieuwstraat in Eersel is zondagavond rond 21.00 uur een gewapende overval gepleegd op Chinees restaurant Lotus. Volgens de politie gaat het om drie jonge daders.

Wachten op privacy instellingen...
21.50

Onrust in Roosendaalse wijk Langdonk

Niet alleen in Tilburg, maar ook in Roosendaal heeft de politie het zondagavond druk met jongeren die vuurwerk afsteken. In de wijk Langdonk, dat op dat vlak inmiddels een bedenkelijke reputatie heeft opgebouwd, is de politie en ME in groten getale aanwezig.

21.15

Brand in Roosendaalse basisschool

In basisschool De Gezellehoek aan de Rodenbachlaan in Roosendaal heeft een brand gewoed. De brand werd rond 20.00 uur gemeld. De brandweer heeft de brand geblust. De school stond vol met rook. Mogelijk is de brand ontstaan na een vuurwerkbom.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
21.00

Tientallen jongeren steken vuurwerk af in park Tilburg

In het Sint Pieterspark in Tilburg is het zondagavond onrustig. Tientallen jongeren zijn er bij elkaar gekomen om vuurwerk af te steken. Ook zijn prullenbakken vernield. De politie is in de buurt aanwezig.

20.00

Man van kademuur geduwd

Aan de Buitenhaven in Den Bosch is zondagavond een man van de kademuur geduwd. Het slachtoffer viel meters naar beneden en raakte daarbij zwaargewond. Volgens de politie ging er een ruzie aan vooraf en is er een verdachte opgepakt.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
19.00

Extra mankracht bij politie Oss

De politie in Oss kreeg zaterdag bezoek van de Sint. Klaarblijkelijk was hij zijn eigen ros kwijt of beu.

Wachten op privacy instellingen...
18.40

Auto's beschadigd bij ongeval

Bij een verkeersongeval op het Nuijeneind in Bakel zijn twee auto's zwaar beschadigd geraakt. In een van de wagens zat een zwangere vrouw, maar voor zover bekend vielen er geen gewonden. Eén van de voertuigen kwam in de sloot terecht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
17.30

Traumahelikopter rukt uit na lelijke val

Een man is vanmiddag lelijk ten val gekomen op de ophaalbrug bij het havenkantoor aan de Scheepswerf in Heusden. Het brugje is best steil. Mogelijk is de man uitgegleden. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse gekomen om de man te helpen. De helikopter landde op een smal dijkje in het verlengde van het brugje. Vele mensen kwamen af op de sirenes en de herrie van de helikopter.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
15.11

Man gewond in gezicht na ruzie

Bij een conflict tussen drie mensen op de Veldsteen in Breda is gisteren iemand gewond geraakt aan zijn gezicht. Twee mensen zijn meegenomen naar de politiecel, het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden. Ook hij is verdacht in de zaak.

De ruzie ontstond nadat een 32-jarige man uit Breda de auto van de twee mannen van 23 jaar uit Breda en Etten-Leur vernield had en de twee inzittenden zou hebben mishandeld. Zij mishandelden daarna de man. Vermoedelijk hadden ze eerder al ruzie.

12.01

Visser met wapen, munitie en mes aangehouden

Een 32-jarige visser is zaterdagnacht aangehouden bij het water langs de Vermuidenweg in Bergen op Zoom. Hij had een alarmpistool met knalmunitie bij zich en een valmes. Agenten zagen tijdens hun surveillance het vistentje van de man staan. Hij viste met vier hengels. Dat is verboden. Daarop besloten ze hem te controleren. De man bleek vervolgens ook geen visvergunning te hebben. Uit de tent kwam een henneplucht. Op de gasbrander lag een jointje.

11.59

Joggende winkeldief aangehouden

Een 29-jarige Tilburger is aangehouden in verband met een winkeldiefstal in het centrum van Helvoirt. Hij was met twee anderen op de vlucht geslagen nadat ze een flatscreen hadden meegenomen zonder te betalen. Een motorrijder die toevallig in de buurt was, zag de verdachte vervolgens op de Udenhoutseweg. Hij was daar aan het joggen in sportkleding en deed rek- en strekoefeningen. De man blijkt een bekende winkeldief te zijn.

09.46

Man spuugt naar agenten

Agenten zijn zaterdagavond bespuugd in de Borculolaan in Tilburg, waar ze een verwarde man wilden helpen die daar uit het raam was gesprongen. Toen de agenten naar het huis van de verwarde man liepen, versperde een 28-jarige man de weg. Hij spuugde niet alleen naar hen, maar schold hen ook uit. Hij spuugde ook naar een andere agent, die zich bekommerde om het slachtoffer. Hij weigerde hiermee te stoppen. Daarop werd hij aangehouden.

08.24

Brommer in beslag genomen in Eindhoven

In de Bisschop Bekkerslaan in Eindhoven heeft de politie zaterdagavond de brommer van een 19-jarige man in beslag genomen. "De brommer was voorzien van een motorblok van een motorscooter, waardoor de brommer extreem veel vermogen had", laat de verkeerspolitie weten. "Daarnaast was het chassisnummer niet leesbaar."

07.26

Slapende vrachtwagenchauffeur weggestuurd van pechhaven A67

Een vrachtwagenchauffeur is zaterdagnacht weggestuurd van de pechhaven langs de A67 bij Lierop. Hij was daar in zijn vrachtwagen aan het slapen. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft de chauffeur gewekt en naar de parkeerplaats Oeienbosch gestuurd.

Wachten op privacy instellingen...
02.30

Bestelbus gaat in vlammen op in Berkel-Enschot

Aan de Beltmolen in Berkel-Enschot is zaterdagnacht een bestelbus in vlammen opgegaan. Het vuur werd rond halftwee ontdekt. Buurtbewoners spraken van een felle brand. De brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat de bestelbus verloren ging. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

01.30

Vrachtwagen belandt in greppel naast A73

Een vrachtwagenchauffeur is zaterdagnacht met zijn truck van de weg geraakt op de A73 bij Vierlingsbeek. Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de vrachtwagen uit de greppel te halen. Tijdens deze werkzaamheden werd een rijstrook van de A73 afgesloten. De vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeluk niet gewond. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

01.12

Auto verwoest in Bergen op Zoom

Op een parkeerplaats aan de Rijtuigweg-Zuid in Bergen op Zoom is zaterdagnacht een auto uitgebrand. De brand werd ontdekt na een enorme knal. Een correspondent vermoedt een vuurwerkbom. "De omgeving was bezaaid met glasscherven en auto-onderdelen." De brandweer heeft het vuur geblust. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen. De politie doet onderzoek.

Van de geparkeerde auto aan de Rijtuigweg-Zuid in Bergen op Zoom bleef weinig over (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Van de geparkeerde auto aan de Rijtuigweg-Zuid in Bergen op Zoom bleef weinig over (foto: Christian Traets/SQ Vision).
00.58

Auto crasht in Boxtel

Een auto is zaterdagavond laat in Boxtel uit de bocht gevlogen en tegen een lantaarnpaal gebotst. Dit gebeurde op de T-splitsing van de Van Hornstraat met de Tongersestraat, rond halftwaalf. Er was geen ander verkeer bij de crash betrokken. In de auto zaten vier mensen. Twee van hen zijn naar een ziekenhuis gebracht. De anderen zijn door de politie meegenomen naar het politiebureau.

00.19

Vrouw gaat ervandoor na ongeluk in Nuenen

Een automobiliste ging er zaterdagavond vandoor nadat ze met haar auto uit de bocht was gevlogen en tegen een lantaarnpaal botste in de Europalaan in Nuenen. Volgens een correspondent was de vrouw aan het telefoneren toen het ongeluk gebeurde. De auto schoot over een stuk gras en kwam tegen de rijrichting in tot stilstand op het fietspad. Een voorwiel van de auto brak af. De vrouw, die geen gordel zou hebben gedragen, kon na de crash zelf uit de auto komen.

De bestuurster van de auto ging er na het ongeluk in Nuenen vandoor (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision).
De bestuurster van de auto ging er na het ongeluk in Nuenen vandoor (foto: Sem van Rijssel/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!