Liveblog

112-nieuws: woningoverval in Breda • aanhouding na steekpartij Vlijmen

27 november 2021 om 06:00 • Aangepast 6 december 2021 om 14:55
nl
In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • Twee gewapende mannen op de vlucht opgepakt na woningoverval Breda
  • Aanhouding na steekpartij Vlijmen.
  • Helikopter ingezet bij zoektocht naar gevluchte man zorgpark Vught.
  • Vrachtwagenchauffeur rijdt met kraan tegen viaduct A27 Oosterhout.

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.40

Vermiste jongen in Waalre gezond teruggevonden

De jongen die sinds vrijdagavond werd vermist, is zaterdag gezond teruggevonden. Dat laat de politie weten via Twitter. Zaterdagmiddag werd een grote zoektocht gehouden in de bossen van Aalst en Waalre. Daarbij waren zowel de politie als het Veteranen Search Team betrokken. Het is niet bekend waar de jongen is gevonden. Zie voor meer informatie verderop in dit blog (13.55 uur).

20.28 - Snelheidsduivel raast op A67 met 232 kilometer per uur
Een videosurveillance van de politie heeft een vrouw van 46 jaar uit het Limburgse Nieuw-Bergen aan de kant gezet van de A67. Ze reed met 232 kilometer per uur op de snelweg vanuit Eindhoven in de richting van Venlo. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Wachten op privacy instellingen...
16.32

Woningoverval in Breda

Twee gewapende Rotterdammers van 26 en 32 jaar hebben zaterdagmiddag rond vier uur een woning overvallen in de Petegemstraat in Breda. Het slachtoffer was de bewoner van 29 jaar. Hij raakte niet gewond. Toegesnelde agenten zagen de overvallers in Volkswagen Golf vluchten. Een politie-eenheid op de snelweg kreeg de daders net na de Moerdijkbrug in de gaten en zette de achtervolging in. De vluchtauto botste uiteindelijk in Dordrecht op een andere wagen. Na het ongeval zijn twee verdachten opgepakt. Er raakte niemand bij gewond. Lees hier meer.

13.55

Zoektocht naar vermiste jongen in Aalst en Waalre

De politie is zaterdagmiddag op zoek naar een vermiste jongen in de bossen van Aalst en Waalre. Deze jongen is al sinds vrijdagavond vermist.

Hij is 1,93 meter lang en heeft kort steil haar. De jongen draagt een donkere spijkerbroek, leren bergschoenen en een zwarte rugzak met een TU-opschrift. Ook heeft hij een zwarte Puch-fiets.

Bij de zoektocht is een politiehelikopter ingezet. Ook het Veteranen Search Team zoekt mee.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
12.28

Man vlucht van zorgpark Vught

Een man is zaterdagmiddag gevlucht van het terrein van zorgpark Voorburg in Vught waar hij woont. Bij de zoektocht naar de man werd onder meer een helikopter ingezet. Na een kwartier had de zoekactie al succes en werd de gevluchte man gevonden.

11.50

Rijstroken A16 dicht vanwege rommel op de weg

Twee rijstroken van de A16 van Rotterdam richting Breda zijn rond kwart voor twaalf afgesloten vanwege rommel op de weg. De ANWB waarschuwt voor meer dan twintig minuten vertraging tussen de randweg Dordrecht en knooppunt Klaverpolder.

11.30

Tieners vast vanwege illegaal vuurwerk en diefstal

Een broer (15) en zus (13) uit Gilze zijn donderdag aangehouden nadat agenten bij hen 336 cobra's en tien zogenoemde shells aantroffen. Dat maakte de politie, die spreekt van 'zeer gevaarlijk vuurwerk', vrijdag bekend. De aanhouding vond plaats tijdens een actie die gericht was op de handel in illegaal vuurwerk. Toen het huis waar de twee wonen werd doorzocht, vonden agenten ook nog gestolen spullen. De broer en zus zitten vast voor verder onderzoek.

11.12

Aanhouding na steekpartij Vlijmen

Een man is aangehouden in verband met een steekpartij die zaterdagochtend plaatsvond in een huis aan de Paulus Potterstraat in Vlijmen. Vanwege de ernst van de situatie werden twee ambulances, vijf politieauto's en een traumaheli opgeroepen. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht, maar was aanspreekbaar. De aanleiding voor de steekpartij wordt onderzocht.

Vanwege de steekpartij op de Paulus Potterstraat in Vlijmen werden twee ambulances en een traumaheli opgeroepen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Vanwege de steekpartij op de Paulus Potterstraat in Vlijmen werden twee ambulances en een traumaheli opgeroepen (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
10.52

Uitslaande brand in keuken van sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve

In sterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre woedde zaterdagochtend brand in het afzuigsysteem en op het dak. De brand was ontstaan in de keuken nadat een vlam in de pan sloeg. Op dat moment waren zo'n twaalf tot vijftien mensen binnen. Rond kwart voor twaalf was de brand onder controle. Twee honden die nog in het restaurant waren, konden worden gered.

10.21

Grote vaten ontdekt in bos Volkel

In het bos aan de Houtvennen in Volkel zijn zaterdagochtend vier grote vaten ontdekt. In een vat zat volgens een buurtbewoner wat drugsafval, de andere drie waren volgens hem leeg.

In het bos in Volkel werden vier grote vaten met drugsafval gevonden (foto: Tim).
In het bos in Volkel werden vier grote vaten met drugsafval gevonden (foto: Tim).
09.18

Vrachtwagenchauffeur rijdt met kraan tegen viaduct A27 Oosterhout

Een vrachtwagenchauffeur is zaterdagochtend na het laden van een container vergeten zijn kraan in te klappen. Hij reed bij Oosterhout de snelweg op en botste vervolgens met de kraan tegen het viaduct bij de Hoogstraat. Automobilisten probeerden de chauffeur nog met lichtsignalen te waarschuwen, maar konden de aanrijding niet voorkomen.

De schade aan het viaduct boven de A27 is aanzienlijk (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De schade aan het viaduct boven de A27 is aanzienlijk (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De vrachtwagenchauffeur vergat de kraan van zijn truck in te klappen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De vrachtwagenchauffeur vergat de kraan van zijn truck in te klappen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
08.45

Autobrand in Oss

Aan de Zwaluwstraat in Oss vloog zaterdagochtend een 18 jaar oude auto in brand. De auto is onherstelbaar beschadigd. Politie en brandweer hebben onderzoek gedaan. De oorzaak zou volgens de politie kortsluiting zijn. De auto wordt weggesleept.

08.30

A27 dicht na ongeluk vrachtwagen

De A27 is zaterdagochtend afgesloten na een ongeluk met een vrachtwagen op de weg van Breda-Noord naar Oosterhout. Verkeer wordt over de vluchtstrook geleid, maar er wordt geadviseerd om te rijden via de zuidkant van Breda en de A58, de A16 en de A59 te nemen.

07.18

Knal wekt gasten Bed & Breakfast Helvoirt

De gasten van een een Bed & Breakfast aan de Helvoirtsestraat in Helvoirt werden vrijdagnacht rond kwart over vijf opgeschrikt door een luide knal. Die kwam vanuit een schuurtje van de B&B. Vermoedelijk werd de knal veroorzaakt door het laden van een accu. Er ontstond brand, maar de schade lijkt mee te vallen. Uit voorzorg werden de eigenaren en de gasten van de B&B, onder wie een paar kinderen, nagekeken door ambulancemedewerkers.

07.00

Auto in berm A50 Veghel

Een auto is zaterdagochtend van de A50 geschoten en in e berm beland. De aanhanger achter de auto kantelde. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderziocht. Vermoedelijk speelde de sneeuw op het wegdek een rol bij dit ongeluk.

02.43

Huurscooter in vlammen op in Breda

Een elektrische huurscooter is vrijdagnacht in vlammen opgegaan aan de Edisonstraat in Breda. De brand werd rond kwart voor twee 's nachts ontdekt. Hoe de brand is ontstaan, wordt onderzocht. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de scooter verloren ging.

Van de elektrische huurscooter in Breda bleef weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Van de elektrische huurscooter in Breda bleef weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Hoe de scooterbrand kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Hoe de scooterbrand kon ontstaan, wordt onderzocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
02.00

Auto glijdt uit bocht besneeuwde A2

Een automobilist gleed vrijdagnacht uit de bocht op de besneeuwde A2 bij Eindhoven. De auto raakte de vangrail, maar de schade viel volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat mee. De bestuurder kon zijn weg vervolgen.

Wachten op privacy instellingen...
23.05

Man belandt in sloot Prinsenbeek

Een man is vrijdagavond in het water terechtgekomen langs de Neelstraat in Prinsenbeek. Hij is door de brandweer uit de sloot gehaald en daarna in een ambulance verzorgd. Hoe de man in het water kon belanden, is niet bekendgemaakt.

De brandweer haalde de man uit de sloot langs de Neelstraat in Prinsenbeek (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De brandweer haalde de man uit de sloot langs de Neelstraat in Prinsenbeek (foto: Perry Roovers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!