Video

'Pillenbaas Peerke S. uit Eindhoven opgepakt bij grote drugsactie'

30 november 2021 om 12:31 • Aangepast 1 december 2021 om 12:26
nl
Bij de drugsactie van de politie dinsdagmorgen in Zuidoost-Brabant, waarover Omroep Brabant berichtte, is één van de belangrijkste kopstukken van de Brabantse onderwereld aangehouden. Dit meldt De Telegraaf. Het gaat volgens de krant om Peter ’Peerke’ S. (59). De politie wil alleen kwijt dat de hoofdverdachte 59 is en in een gevangenis is gearresteerd.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De Telegraaf meldt dat politie en justitie deze 'Peerke' beschouwen als één van ’s werelds grootste xtc-producenten. De man werd in 2010 bij een huis aan de Boutenslaan in Eindhoven met automatische wapens onder vuur genomen nadat hij net was vrijgekomen. In het huis woonde zijn vriendin.

Behalve S. zijn dinsdag in alle vroegte nog zeven mensen opgepakt in binnen- en buitenland. Bij de actie zijn invallen gedaan op veertien plekken in onder meer Bladel, Eindhoven, Eersel, Heeze, Valkenswaard en Waalre. In Spanje en België waren vergelijkbare acties. De arrestanten zouden betrokken zijn geweest bij de grootschalige productie van synthetische drugs. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bij de invallen zijn ook ketels en chemicaliën gevonden die bij het maken van verdovende middelen gebruikt kunnen worden. Verder werden een kilo vermoedelijk crystal meth en een vuurwapen in beslag genomen.

Jarenlang cel in voor xtc-handel
‘Peerke’ kreeg volgens De Telegraaf in 2003 dertien jaar gevangenisstraf voor wereldwijde xtc-handel. In hoger beroep werd die straf met twee jaar ingekort.

Nadat hij in 2010 voor het huis in Eindhoven was beschoten, kreeg de man diverse malen een gebiedsverbod van de toenmalige burgemeester Rob van Gijzel. In deze periode woedde in de stad een bloedige onderwereldoorlog.

In 2019 werd S. door het hof in Den Bosch veroordeeld voor witwassen. Hij moest ruim twee ton betalen.

Encrochat
De politie kwam het netwerk op het spoor via versleutelde berichten van beveiligde telefoons van Encrochat. Hieruit is gebleken dat er voor minimaal 4,8 miljoen euro is witgewassen.

LEES OOK:

Grote drugsactie in oosten van Brabant: politie pakt zeven mensen op

Criminelen mogen drugsgeld houden door fouten OM, SP stelt Kamervragen

Eindhovense drugscrimineel Peter S. hoeft 'maar' 200.000 euro te betalen

Gebiedsverbod Peter S. niet verlengd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!