112-nieuws: grote controle bij Veldhoven • steekpartij azc Budel - Omroep Brabant
LIVEBLOG

112-nieuws: grote controle bij Veldhoven • steekpartij azc Budel

1 december 2021 om 06:04 • Aangepast 9 december 2021 om 11:27
nl
Foto: Rico Vogels/SQ Vogels.
Foto: Rico Vogels/SQ Vogels.
In dit liveblog houden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De hoofdunten:

  • Op de N69 bij Veldhoven houdt de politie een grote controle.
  • Op het azc in Budel was afgelopen nacht een steekpartij.
  • Een man uit Dongen heeft een handgranaat gevonden in zijn tuin.
  • Vrouw (19) vermist vanuit een instelling in Vught

Liveblog

18.30

Gewonde bij keukenbrand in Etten-Leur

Bij een brand in een woning aan het Moerlaken in Etten-Leur is iemand gewond geraakt. Het slachtoffer werd nagekeken in een ambulance. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar is niet geland. De brand werd gemeld als keukenbrand. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
17.30

Grote politiecontrole bij Veldhoven

Op de N69/Westparallel bij Veldhoven is vanmiddag een grote verkeerscontrole gestart. De politie haalt met motoren voertuigen van de snelweg A67 en leidt deze naar de fuik voor verdere controle. Volgens een ooggetuige wordt alles wat ook maar enigszins verdacht oogt, gecontroleerd. De controle zal tot in de avond duren. Hiervoor zijn enkele rijstroken afgezet.

Wachten op privacy instellingen...
17.00

Steekpartij op azc in Budel

Op het asielzoekercentrum in Budel zijn afgelopen nacht twee mannen opgepakt na een steekpartij. Beide mannen raakten gewond bij de ruzie. De politie werd rond 02.15 uur opgeroepen nadat het tweetal aan het vechten was geslagen. Er vielen klappen en vervolgens werd één van de mannen gestoken. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling en aangehouden voor onderzoek.

15.45

Lichtgewonde bij kop-staartbotsing in Drunen

Bij een kop-staartbotsing op de Duinweg in Drunen is vanmiddag een bestuurder lichtgewond geraakt. De bestuurder is door het ambulancepersoneel nagekeken en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
15.15

Twee verdachten aangehouden met wapens in gestolen auto

De politie heeft dinsdagochtend op de A16 bij Zevenbergschen Hoek twee 26-jarige mannen uit België aangehouden. Ze reden in een gestolen auto, hadden wapens in de auto liggen en de bestuurder was onder invloed.

Agenten controleerden de auto, omdat deze als gestolen stond geregistreerd. Bij de controle zagen ze twee uitschuifbare wapenstokken liggen. Ook lagen er twee steekwerende vesten en een valmes.

De bestuurder bleek onder invloed van verdovende middelen en kon zich niet identificeren. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt en de bestuurder heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.

15.02

Man vindt handgranaat in zijn tuin

Een man uit Dongen heeft dinsdagochtend een handgranaat gevonden in zijn tuin. Hij bleef er zelf van af en sprak op de Rijensestraatweg boa's aan over de granaat. De politie werd ingeschakeld en legde contact met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. Die heeft de handgranaat uiteindelijk veiliggesteld en afgevoerd.

De handgranaat (foto: Politie Dongen Facebook).
De handgranaat (foto: Politie Dongen Facebook).
14.57

Politie waarschuwt voor neppe GGD-mails

Wachten op privacy instellingen...
14.22

Politie pakt snelheidsovertreders in Calfven aan

De politie start woensdag met een pilot in Calfven om snelheidsovertreders aan te pakken. Bewoners van het buurtschap klagen daar namelijk al jaren dat er veel te hard wordt gereden. "De weg wordt veelal gebruikt als racebaan", aldus de politie. Op de weg is 30 kilometer per uur toegestaan. Bewoners hebben contact met de gemeente en politie gezocht, omdat ze zich niet meer veilig voelen.

Wachten op privacy instellingen...
14.06

Maskerbij-bende moet twee ton betalen aan de Staat

Zes leden van een criminele organisatie moeten in totaal ruim twee ton betalen aan de Staat. Het gaat om de zaak Maskerbij. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch geoordeeld. Het geld is illegale winst die zij maakten met grootschalige internationale handel in hennep. De mannen werden eerder al veroordeeld tot gevangenisstraffen.

LEES OOK: Leden drugsbende Maskerbij moeten twee ton betalen aan de Staat

13.22

Vrouw (19) vermist vanuit een instelling

Wachten op privacy instellingen...
13.15

Man aangehouden met nepvuurwapen

De politie kreeg dinsdag een anonieme tip en heeft naar aanleiding daarvan een 32-jarige aangehouden in Zundert. Hij zou een vuurwapen hebben. Agenten vielen zijn huis binnen en hielden de man aan. Ze namen het wapen en een kleine hoeveelheid drugs in beslag. Na onderzoek bleek dat het wapen nep was. De verdachte zit nog vast voor verder onderzoek.

12.27

Bij ziekenhuis achtergelaten man mogelijk betrokken bij plofkraak

De man die afgelopen vrijdag zwaargewond werd achtergelaten bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, is een 18-jarige inwoner van Alkmaar. Hij was waarschijnlijk eerder betrokken bij een plofkraak in Duitsland, meldt NH Nieuws. Het slachtoffer ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

LEES OOK: Achtergelaten zwaargewonde man mogelijk betrokken bij plofkraak

12.09

Bestuurder gewond na botsing tegen boom

Op de Cellostraat in Uden is een man met zijn auto tegen een boom terechtgekomen. De traumahelikopter, ambulance en politie zijn ter plaatse. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De weg is voor een deel afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
12.07

Grote politiemacht arresteert man na dreiging met vuurwapen

Een grote politiemacht heeft in Best een man opgepakt, zo bevestigt de politie. "Er was volgens een melding gedreigd met een vuurwapen en daarbij was mogelijk ook een schot gevallen", vertelt een politiewoordvoerder.

Agenten met kogelwerende vesten omsingelden het huis aan de Joe Mannweg. Ook werd door de politie een drone ingezet in de bosrijke omgeving.

LEES OOK: Grote politiemacht arresteert man in Best na dreiging met vuurwapen

Wachten op privacy instellingen...
10.18

Man botst tegen drie auto's in Roosendaal

Een man heeft een flinke ravage veroorzaakt in Roosendaal. De automobilist botste tegen drie rijdende auto's. Het gebeurde aan de Boulevard. Niemand raakte gewond, meldt onze correspondent. De man is aangehouden. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. Wel heeft een GGD-arts bloed afgenomen bij de man.

Wachten op privacy instellingen...
(foto: Christian Traets SQ Vision Mediaprodukties).
(foto: Christian Traets SQ Vision Mediaprodukties).
08.59

File na ongeluk op de A58

Op de snelweg A58 is tussen Tilburg en Eindhoven een ongeluk gebeurd. Bij Oirschot is de linkerrijstrook dicht. Er staat 8 kilometer file. De vertraging ruim 35 minuten.

07.20

Bijna 10 kilometer file op A67 door truck met pech

Een vrachtwagen met pech zorgt voor verkeersproblemen op de A67 bij knooppunt De Hogt. De rechterrijstrook is afgesloten. Rond halfacht stond er tien kilometer file vanaf Eersel richting Eindhoven, goed voor 38 minuten vertraging. Een bandenspecialist is druk bezig om het probleem bij de truck te verhelpen.

Ook op de A2 van Maastricht richting Eindhoven staat er file. Bij Urmond is de linkerrijstrook dicht. Daar staat 4 kilometer file met een kwartier vertraging.

05.55

Weer autobrand in Oss

Opnieuw een autobrand op de Zwaluwstraat in Oss. Voor de tweede keer in enkele dagen tijd vloog een auto in brand. Het ging om een Hyundai Atos. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto onherstelbaar werd beschadigd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Afgelopen zaterdag vatte ook een auto vlam in dezelfde straat. Dit bleek te gaan om kortsluiting.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties
05.30

Auto slipt en ramt boom

Op de Reeshofweg in Tilburg is dinsdagavond rond negen uur een auto in de slip geraakt en tegen een boom gebotst. De bijrijdster raakte door de botsing gewond. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Agenten hebben de bestuurder meegenomen naar het bureau omdat hij mogelijk onder invloed verkeerde van verdovende middelen. De weg was ruim een uur afgesloten voor het verkeer.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
05.00

Zware klap tussen twee auto's in Wernhout

Bij een ongeluk al op de Wernhoutseweg in Wernhout zijn twee gewonden gevallen. De auto's waar de slachtoffers in zaten, belandden na de klap op een paar honderd meter van elkaar. Eén van de auto's eindigde in de struiken voor een woning, het andere voertuig kwam in een sloot terecht. Onder meer een traumateam rukte uit voor assistentie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone