Kabinet komt snel met schaderegeling boeren in uiterwaarden Maas

3 december 2021 om 06:43 • Aangepast 4 december 2021 om 06:40
nl
Boeren met land in de uiterwaarden van de Maas, krijgen snel duidelijkheid over de tegemoetkoming voor de schade die zij hebben geleden als gevolg van de overstromingen deze zomer. De komende weken, 'zeker voor Kerstmis', wil het kabinet met details over de regeling komen, zegt landbouwminister Carola Schouten.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

De omzetschade van boeren in de uiterwaarden 'valt gewoon niet onder de wet' die schadevergoeding regelt, geeft Schouten aan. "Dat hoort daar dus niet bij."

CDA'er Derk Boswijk had in het debat over de landbouwbegroting om duidelijkheid gevraagd voor deze groep. De watersnood vond immers maanden geleden plaats, benadrukte de christendemocraat.

Brief
Hierover heeft Schouten overleg gevoerd met demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus, wiens departement over dit soort voorzieningen gaat. Daaruit blijkt dat het kabinet 'snel met een regeling zal komen om te zorgen dat deze boeren in de uiterwaarden tegemoet worden gekomen voor de schade die zij hebben geleden'. Nog voor de kerstvakantie van het parlement wil het kabinet hierover een brief naar de Kamer sturen.

LEES OOK:

200 boeren dreigen hoogwaterschade niet vergoed te krijgen

Ook deel Brabant rampgebied: gedupeerden hoogwater kunnen schade claimen

'Roep ook Brabant uit tot rampgebied', zegt de provincie

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.