Liveblog

112-nieuws: man beschoten in Eindhoven • boot valt van trailer op A59

7 december 2021 om 09:20 • Aangepast 15 december 2021 om 14:27
nl
In dit liveblog hielden we je dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De hoofdpunten:

  • In Eindhoven raakte een man gewond bij een schietpartij.
  • Op de A59 viel een boot van een trailer.
  • Man gooit hennep uit zijn auto op A16.
  • Twee motorrijders die over A16 scheurden, krijgen straf van de rechtbank.

Liveblog

23.15

Dit liveblog is afgesloten

23.10

Man gewond na schot in Eindhoven

Op de Sonseweg in Eindhoven is dinsdagavond iemand beschoten. Het slachtoffer was aanspreekbaar toen de hulpdiensten arriveerden en is naar het ziekenhuis gebracht. De man verkeert volgens de politie niet in levensgevaar.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.

Het incident werd iets na halfelf gemeld. De politie is een onderzoek gestart en roep getuigen op om zich te melden.

21.30

Brand in kunstwerk langs A50

De brandweer heeft rond halfnegen een brand geblust in een kunstwerk op de geluidswal langs de snelweg A50 bij Son en Breugel. Vandalen zijn vermoedelijk in het kunstwerk gekropen om daar brand te stichten. Nadat de brand gedoofd was, heeft een brandweerman een stalen emmer uit het kunstwerk gehaald.

Foto: Sander van Gils, SQ Vision.
Foto: Sander van Gils, SQ Vision.
20.40

Inbrekers botsen tegen politieauto

De politie zocht in de omgeving van de Staartsestraat in Huijbergen naar een Noord-Afrikaanse man met een bol gezicht en een grijze jas. Hij is de tweede verdachte van een mogelijke inbraak. Bij hun vlucht botsten de daders tegen een politieauto. Eén van de mannen werd meteen opgepakt. De tweede man is nog spoorloos.

Wachten op privacy instellingen...
17.45

Hennepkwekerij in Cuijk

In een woning in Cuijk is door de politie een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 150 hennepplanten. Eén verdachte werd aangehouden. Ook werd een wapen in beslag genomen. De hennepkwekerij wordt ontruimd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

17.30

Boot valt van trailer op A59

Op de A59 bij Raamsdonksveer is een boot van een trailer gevallen. Rijkswaterstaat liet zich het buitenkansje niet ontnemen.

Wachten op privacy instellingen...
15.50

Man gooit drugs uit zijn auto op A16

Tijdens een achtervolging op de A16 heeft een verdachte maandag ruim twee kilo hennep uit het raam gegooid. De verdachte is aangehouden en de drugs zijn gevonden. De auto met Belgisch kenteken trok rond 22.15 uur de aandacht van surveillerende agenten op de A16 bij Breda. De auto reed erg langzaam en bleef links rijden. De agenten gaven de bestuurder een volgteken om hem bij de afslag Rijsbergen te controleren. Net voor de afslag besloot de bestuurder er vandoor te gaan.

De agenten zetten de achtervolging in. Ze zagen dat er onder het rijden zakken uit de auto werden gegooid. Een andere eenheid werd opgeroepen om die zakken te zoeken. Na een korte tijd gaf de verdachte het op en stopte zijn auto op de vluchtstrook. De 51-jarige Belg is aangehouden. Ondertussen werden de zakken gevonden. Daar bleek meer dan twee kilo hennep in te zitten. De verdachte is naar het bureau gebracht. Hij krijgt een proces-verbaal voor het bezitten van de drugs en meerdere bekeuringen voor verkeersovertredingen.

14.40

'Grapperhaus gaat dierenextremisme aanpakken'

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid is vastberaden om met boeren en tuinders invallen en andere acties van extremisten tegen te gaan. Dit heeft hij toegezegd in een ontmoeting met diverse belangenorganisaties, waaronder de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO). Hierbij zou ook duidelijk zijn geworden dat de politie landelijk beter gaat samenwerken. Verder wordt gezocht naar mogelijkheden om financiële schade beter te kunnen verhalen.

In 2019 werd in Boxtel een stal bezet door Meat The Victims en de afgelopen weken is er verspreid over het land ingebroken bij zes bedrijven in de agrarische wereld, zo laat de LTO weten.

In een brief aan een andere belangenorganisatie, de Centrale Organisatie voor de Vleessector, legt Grapperhaus de bal vooral bij de lokale overheid, de burgemeester voorop. De bewindsman schrijft ook dat hij incidenten die er zijn geweest wel 'ten zeerste' afkeurt.

LEES OOK: 'Stalbezettingen schieten alle doelen voorbij', dierenactivist krijgt weinig begrip

14.35

Motorrijders die over A16 'vlogen' gestraft

Twee motorrijders die vorig jaar in elf minuten van Breda naar Rotterdam reden, mogen de komende vijf jaar geen motor meer besturen. Ook moeten ze twee weken de gevangenis in en wacht hen nog eens twee maanden cel wanneer ze toch weer op een motor gaan zitten. Het ritje dat bij normaal rijgedrag een half uur duurt, werd gefilmd en ging viraal.

LEES OOK: Snelheidsduivels op A16 moeten motor vijf jaar laten staan en gaan cel in

13.30

Verkeer op de A2 moet nog even geduld hebben

De reparatie van het wegdek van de snelweg A2 bij Beesd duurt wat langer dan Rijkswaterstaat eerder deze dinsdag had voorspeld. De instantie was ingeschakeld nadat op het eind van de ochtend een auto tegen een pijlwagen was gereden. De auto was op weg naar Den Bosch. Het verkeer, dat vanuit Utrecht naar het zuiden wil, heeft sinds de botsing last van een lange file én afgesloten rijstroken. Rijkswaterstaat hoopt dat het asfalt om twee uur 'rijklaar' is.

Wachten op privacy instellingen...
13.10

Vrachtwagen verliest 200 liter diesel

Een vrachtwagen heeft dinsdag in Geldrop 200 liter diesel verloren. De tank waarin de brandstof zat, sloeg kapot nadat het voertuig over een betonblok was gereden. Dit gebeurde op de Spaarpot Oost. De weg is afgesloten zodat de brandweer en de gemeente de troep kunnen opruimen. De vrachtwagen moet getakeld worden.

Dieselsporen op het wegdek (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
Dieselsporen op het wegdek (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De lek geslagen tank (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
De lek geslagen tank (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
Een deel van de besmeurde weg (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
Een deel van de besmeurde weg (foto: Dave Hendriks/SQ Vision Mediaprodukties).
13.00

Rechterhand Taghi van Eindhoven Airport naar EBI in Vught

De EBI, de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, heeft er een zware jongen bij. Saïd Razzouki, een hoofdverdachte in het Marengo-drugsproces, is er deze dinsdag aangekomen. De man werd maandag door Colombia uitgeleverd aan ons land. Razzouki wordt gezien als de rechterhand van Ridouan Taghi, die ook in de EBI zit.

Razzouki kwam dinsdagmorgen aan op Eindhoven Airport. Daarna is de Marokkaanse Nederlander met een zwaar bewapend transport naar Vught gebracht. Hij zou (in)direct betrokken zijn geweest bij drugsgerelateerde moorden. Hierover loopt al enige tijd het zogeheten Marengo-drugsproces.

LEES OOK: Rechterhand Taghi vanuit Colombia onder zware bewaking naar EBI gebracht

Eén van de wagens die bij het vervoer van Razzouki werden ingezet (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de wagens die bij het vervoer van Razzouki werden ingezet (foto: Bart Meesters/SQ Vision Mediaprodukties).
11.45

Problemen voor verkeer over A2 naar Den Bosch

Verkeer vanuit Utrecht dat over de snelweg A2 naar het zuiden wil, moet voorlopig rekening houden met een stremming. Tussen de afritten Everdingen en Geldermalsen stond tegen twaalf uur een file van 7 kilometer en was de vertraging ongeveer 40 minuten. De problemen zijn veroorzaakt nadat een auto bij Beesd tegen een pijlwagen was gereden. Hierdoor zijn drie rijstroken niet beschikbaar.

Rijkswaterstaat is tot één uur dinsdagmiddag bezig met reparatie van het asfalt. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de snelwegen A27 en A15 over Gorinchem.

11.10

Hulpverleners steunen elkaar op Nationale Vrijwilligersdag

Het is Nationale Vrijwilligersdag. Dé dag om mensen die belangeloos tijd en energie in allerlei activiteiten stoppen een compliment te geven. Ook hulpverleners onderling vinden dit belangrijk. De politie in Roosendaal steekt graag haar ‘vrijwillige rode vrienden’ (van de brandweer) een hart onder de riem. En de leiding van het brandweerkorps in Zuidoost-Brabant dankt via Twitter haar vrijwilligers voor hun inzet. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Wachten op privacy instellingen...
11.00

Politie tikt ruitje in om vrouw te helpen

Een vrouw op leeftijd uit Schijndel heeft een vermoeiende nacht achter de rug, zo meldt wijkagent Ger Roumen. Ze had hulp nodig, maar niemand kon bij haar komen. De Schijndelse had weliswaar een reservesleutel aan buren gegeven, maar ze had haar eigen sleutel in het slot laten steken. De ingeschakelde ambulance moest wachten op de politie en die moest – wat normaal gesproken alleen vandalen doen – een ruitje intikken.

“Het kon niet anders”, aldus Roumen bijna verontschuldigend. Hij hoopt dat het voor de bewoonster een goede les is geweest, maar belangrijkste is dat de pechvogel uiteindelijk geholpen is.

Wachten op privacy instellingen...
9.30

Afval gedumpt in buitengebied Goirle en Alphen-Chaam

In het buitengebied van de gemeenten Alphen-Chaam en Goirle is op drie plaatsen bedrijfsafval gedumpt. De gemeente Goirle weet wie de dader is en gaat dinsdag aangifte doen, de gemeente Alphen-Chaam overweegt hetzelfde.

“Het gaat niet om een grote berg en evenmin om giftige stoffen, maar het hoort gewoon niet thuis in de natuur”, aldus een woordvoerder van de gemeente Goirle. Het spul is eind vorige week aangetroffen en het was volgens de gemeente snel duidelijk wie hiervoor verantwoordelijk is. Er wordt niet bekend gemaakt om wat voor afval het gaat, “want we willen de dader niet aan de schandpaal nagelen”, zo voegt de woordvoerder eraan toe.

Burgemeester Mark van Stappershoef van de gemeente Goirle: “We willen een schone en veilige gemeente zijn. Illegale afvaldumpingen zijn een bedreiging voor mens, natuur en leefomgeving. Daarom doen we aangifte. Wij vinden dat de samenleving niet moet opdraaien voor de opruimkosten. De veroorzaker is bekend dus gaan we alle kosten op dit bedrijf verhalen.” Met de ‘boosdoener’ is contact geweest.

9.20

Snelheidscontrole in Veldhoven: 10 procent in de fout

Ongeveer 10 procent van de weggebruikers is maandag tegen de lamp gelopen bij een snelheidscontrole in Veldhoven. Tussen halfdrie 's middags en kwart over negen 's avonds werd op de Sondervick van 2128 voertuigen de snelheid gemeten. Hierbij werden 252 overtredingen geconstateerd, zo meldt brigadier Berrie van Heugten. De maximumsnelheid op deze weg is 50 kilometer per uur; de hoogst gemeten snelheid was 95 kilometer per uur.

Snelheidsduivels betrapt in Veldhoven (foto: Twitter/Berrie van Heugten).
Snelheidsduivels betrapt in Veldhoven (foto: Twitter/Berrie van Heugten).
9.00

File op A2 na ongeluk

Door een ongeluk op de snelweg A2 is dinsdagmorgen tussen de afrit Valkenswaard en knooppunt Batadorp een file ontstaan. Tegen negen uur was de vertraging opgelopen tot ongeveer 50 minuten, maar al snel viel het met de overlast mee. Er stond rond kwart over negen nog wel een file van 6 kilometer, maar de weg, die even was afgesloten, is wel weer vrijgegeven. Er waren vier auto's betrokken bij de botsing. Of er mensen gewond zijn geraakt, is niet bekend. Tegen halftien was de file opgelost.

23.40

Bestelbus botst op wegwijzerpaal

Een bestelbus is maandagavond op de kruising van de Eindhovenseweg-Zuid met de Willem de Zwijgerweg in Best tegen een wegwijzerpaal gebotst. De bestuurder - een man van 36 uit het Gelderse Vuren - moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Volgens de politie lijken de verwondingen mee te vallen.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!