Video

Opnieuw aandacht in Bureau Brabant voor heftige woningoverval Steenbergen

20 december 2021 om 19:08
nl
Toen ze naar haar auto liep om te gaan sporten, werd ze naar de grond getrokken door vier overvallers en brak ze haar enkel. Haar man kwam op het gegil af en opende de voordeur, waarna de daders binnenkwamen. Beelden van deze heftige overval werden maandagavond in Bureau Brabant getoond.
Profielfoto van Jesse van KalmthoutProfielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Jesse van Kalmthout & Malini Witlox

In het tv-programma Opsporing Verzocht werden vorige week dinsdag ook al nieuwe beelden getoond van de overval.

"Het is met heel veel geweld gegaan", zei het 55-jarige slachtoffer tijdens die uitzending. "Ze beseffen niet wat ze je aandoen. Angst zal voortaan altijd op de loer liggen."

Het gaat op maandagochtend 4 oktober helemaal mis als de 55-jarige vrouw naar haar auto loopt om te gaan sporten. “Ik zie ineens vier mensen op me af komen en zie ook gelijk een wapen. Dus ik schrik en denk: wat is dit? En ben maar gewoon heel hard gaan gillen", zegt ze. Het schrikt de vier daders niet af. Integendeel. De worsteling die volgt is zo hardhandig dat de vrouw haar enkel op drie plaatsen breekt.

De 58-jarige echtgenoot van de vrouw heeft haar geschreeuw gehoord. Als hij de voordeur opent, wordt hij verrast door drie overvallers die meteen op hem in beginnen te slaan en schoppen. De man hoopt zijn belagers te misleiden door te doen alsof hij bewusteloos is, maar wordt desondanks door een van de overvallers nog een aantal keer vol in het gezicht geslagen.

Paniek
De 17-jarige zoon van het gezin, die lag te slapen toen de overval gebeurde, wordt vervolgens ontdekt en bedreigd met een pistool. “Dat is natuurlijk je grootste nachtmerrie, dat ze aan je kinderen komen", zegt de vrouw in de uitzending. “Daar ben ik ook heel erg boos over. Dat zit me heel erg dwars."

Intussen weet de man door zijn trucje te ontsnappen. Hij rent naar buiten, waar hij zijn vrouw ziet liggen maar loopt door. "Ik moet maken dat ik wegkom en hulp halen,” zo legt hij uit.

De overvallers gaan er vandoor, maar nemen wel een tas met gestolen spullen mee.

Signalement
De slachtoffers vertellen de politie later dat ze aan de stemmen konden horen dat gaat om relatief jonge overvallers van tussen de 20 en 25 jaar oud. Ze zijn ongeveer 1.80 meter lang en spraken Nederlands met een Noord-Afrikaanse tongval.

De politie hoopt in contact te komen met mensen die iets meer weten of hebben gezien. In het bijzonder wordt gezocht naar een fietser in een roze jas die mogelijk getuige is of naar mensen die meer weten van twee busjes die 45 minuten voor de brute overval vlakbij het huis stonden geparkeerd.

Bureau Brabant
Het is de tweede keer dat Bureau Brabant aandacht besteedt aan deze zaak. Eerder werden bewakingsbeelden getoond van de overmeestering van het slachtoffer. Die uitzending leverde toen zeker elf tips op.

LEES OOK:

Heftige beelden van gewelddadige woningoverval in Steenbergen

Mannen met bivakmutsen sloegen bewoners ziekenhuis in tijdens woningoverval

Twee gewonden bij gewapende overval in Steenbergen, daders op de vlucht

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.